Русия изпрати Еврошампиона у дома

08:20
Русия изпрати Еврошампиона у дома
Настоящият европейски шампион каза Сбогом на Евро 2008 в Австрия и Швейцария. Възпитаниците на Ото Рехагел загубиха и втората си среща, което се оказа пагубно и така, след като изиграят един протоколен трети мач с победителя в групата Испания ще се завърнат в родната си страна.

Двата отбора бяха по-скоро обзети от страхът да не загубят и това се отрази веднага върху играта им. Гърците, както и в първата си среща с Швеция не успяваха да организират по-смислена атака, с която да затруднят руската защита и да преодолеят Акинфеев.

От своя страна руснаците имаха няколко епизодични проблясъка, но централният им нападател Павлюченко не успя да материализира създадените положения.

33-та минута се оказа фатална за южните ни съседи, когато при едно неразчетено излизане от страна на техния вратар Никополидис до аут линията, топката технично бе върната към наказателното поле и за Зирянов не остана нищо друго освен да я вкара в опразнената врата - 1:0.

Второто полувреме не се различаваше с нищо от първото, като и двата отбора не предложиха нещо по-интересно за 30-те хиляди по трибуните.

Най-спорният момент, не само през вторите 45 минути, а като цяло в двубоя дойде малко преди неговия край, когато героят от Евро 2004 Харистеас отбеляза изравнително попадение в последствие отменено поради засада.

Така след изиграването и на вторите мачове в група "D" два от въпросите намериха своите отговори - Испания ще бъде първенец в групата, до като Гърция е единият от двата отпадащи отбора. По-лошото е, че те напускат след наистина безлична игра, която показаха на първенството до момента. Отборът на Русия след тази победа се изравни по точки с Швеция, но единствено при победа в мача помежду им ще се класира на 1/4-финалите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация