Мъри: Ще избера състава според качеството на терена

11:54
Мъри: Ще избера състава според качеството на терена
Старши-треньорът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов даде пресконференция, на която сподели очакванията си за стартиращия утре пролетен полусезон в първенството. Той коментира състоянието на отбора, селекцията и други актуални въпроси.

Ето какво заяви Мъри пред журналистите минути преди отпътуването на жълто-черните за София:

"Започваме полусезона с надеждата да покажем добър футбол. Желанието ми е с всеки изминал мач през пролетта Ботев да повишава нивото в своето представяне. Не искам гигантски стъпки и лъкатушене в играта, просто постепенно да се подобряваме. Знам, че с моето появяване очакванията значително се повишиха. Аз и отборът сме наясно с отговорността, която имаме."

"За пореден път ще кажа, че един от големите проблеми на българския футбол са лошите терени. Очаквам тежък терен и на мача със Славия. Естествено той ще бъде еднакъв и за двата отбора, но не може да има качествен футбол на лош терен. Ще искам моят отбор да покаже воля, характер и амбиция. Те трябва да бъдат движещата ни сила в този мач."

" Славия ни победи в двата мача за купата и е нормално това да им дава самочувствие. Ние обаче отиваме за победа в София. Казано на футболен език – да им върнем за тези поражения. Няма какво да коментирам тяхната игра, треньорът им решава как да играят, мен ме интересува единствено нашето представяне."

"Дисциплина в Ботев имаше и през есента, аз исках да променим поведението на отбора на терена. Да стоим по-високо, далеч от нашата врата. В контролите се получи, но е важно да видим това и в официалните срещи."

"За краткия период, с който разполагахме за наблюдаване и търсене на играчи за селекцията, смятам че се справихме добре. Новите футболисти са нови само първите 2-3 дни, след това стават част от отбора. Мисля, че момчетата бързо се вписаха в колектива и отбора. Естествено, чужденците ще се нуждаят от време да свикнат с българската действителност и футбола у нас. Когато това се случи, очаквам още по-силно представяне от тях. Взехме и някои опитни играчи, които не би трябвало да имат проблем с аклиматизацията."

"Имам яснота за състава, но ще изчакам да видя атмосферните условия, които могат да доведат до кардинални промени в него. Оттренирали сме всички варианти, дано да успеем да ги приложим и по време на мача."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

LESTENSKI
28.02.2013 14:48

Не се плаши ,г-н Мърльо,твоят отбор е играл винаги най правилният футбол в света?