Испания с инфарктна победа над Швеция

21:33
Испания с инфарктна победа над Швеция
Момчетата на Луйс Арагонес изстрадаха своята победа в мача с коравите скандинавци, след като успяха да стигнат до нея с гол в даденото от съдията продължение.

През цялото време те контролираха развоя на мача, като една единствена тяхна грешка бе наказана от Златан Ибрахимович при изравняването на резултата.

Играчите на Ларс Лагербак позволиха на "Ла Фурия" да поеме инициативата изцяло в свои ръце и това им изигра лоша шега, след като в 15-та минута Фернандо Торес се възползва от заучено положение на ъглов удар и не остави никакъв шанс на Исаксон  - 1:0.

В ответната атака Ларсон изведе великолепно нападателя на френския Тулуза Елмандер, но топката излезе в аут.

Капитанът на Барселона Карлес Пуйол трябваше да напусне принудително играта рано, в 24-та  минута, като бе заменен от Албиол.

В 34-та минута нападателят на Интер Златан Ибрахимович се възползва от неубедителната намеса на Рамос, който падна на земята и провря топката под плонжа на Касияс - 1:1.

Секунди преди последния съдийски сигнал арбитърът Петер Винк не отсъди чиста дузпа в полза на испанците и така двата отбора се оттеглиха при равенство.

През втората част Испания игра още по-организирано и настъпателно, но не съумяваше да реализира създадените положения. Владеенето на топката от тяхна страна на моменти достигаше 70%, които също не спомагаха особено в постигането на пълен успех и спечелването на трите точки.

За "трекунуре" единственото положение дойде в 80-та минута, но Ларсон се размина на 2 метра пред вратата с топката.

В 88-та минута Торес се освободи на границата на наказателното поле, но шутът му бе лек и стражът на шведите спаси.

Нищо не можеше да им помогне обаче в последните секунди на двубоя, когато героят за своите от мача срещу Русия Давид Вия се озова на стрелкова позиция и не пропусна - 2:1.

Така Испания заслужено оглави групата с пълен актив от 6 точки и очаква своя съперник на 1/4-финалите, докато Швеция ще трябва да реши своето бъдеще в директен сблъсък с отбора на Русия след няколко дена.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация