Борусия Дортмунд поиска Благо Георгиев

11:40
Борусия Дортмунд поиска Благо Георгиев
Официално запитване за цената на Благо Георгиев с автор Борусия Дортмунд е получено в руския Терек Грозни, съобщава "24 часа". Германският клуб още от миналата година има интерес към българския национал.

През зимата Георгиев премина в тима от Грозни срещу 1.5 млн. евро, платени на Славия. Халфът бързо се превърна в основен играч на отбора, ръководен от бившия треньор на Левски Вячеслав Грозни. Той обаче нямал нищо против да се завърне в Германия през лятото при добра оферта за руския клуб. Благо дори бил готов да получава по-ниска заплата, отколкото в момента в тима от Грозни.

Известният с дълбоката си набожност халф изкара сезон 2007/2008 в Дуисбург. Въпреки че изпадна със "зебрите", Благо направи силни мачове и си създаде добра репутация. Това доведе до интерес към него през зимната пауза на настоящото първенство от Шалке 04. Благо обаче потегли към Русия.

Борусия прави много силен пролетен полусезон в Бундеслигата и след 6 поредни победи заема 5-о място във временното класиране, което дава участие в заместителя на турнира за купата на УЕФА - Лига Европа.

Освен от Георгиев Терек може да бъде напуснат през лятото и от другия българин там - Валентин Илиев, и пак в посока Германия. Защитникът е в плановете за селекция на Кьолн.

Илиев не успя да се справи с Мартин Кушев, когото трябваше да пази персонално, в българското дерби с Амкар. Таранът на гостите от Перм вкара головете за равенството 2:2 срещу Терек и бе избран за номер 1 в своя отбор. В състава на домакините това признание заслужи Георгиев. Благо бе спънат за дузпата, вкарана от Панку, и му подаде за второто попадение

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари