УЕФА оставя Лацио без публика на осминафиналите в Лига Европа

12:28
УЕФА оставя Лацио без публика на осминафиналите в Лига Европа
Лацио най-вероятно ще изиграе следващия си домакински мач в Лига Европа без публика, след като УЕФА обвини италианския тим в расизъм, заради поведението на феновете на "орлите" в мача с Борусия Мьонхенгладбах, спечелен от тях с 2:0.

В допълнение на расисткото поведение на публиката, преди мача бяха намушкани трима германски фенове, а това бе четвъртият инцидент през този сезон, в който е замесена агитката на римляните. Президентът на Лацио Клаудио Лотито изрази разочарованието си от обвинението и намекна, че е много вероятно виновните за инцидента в мача с Гладбах да не са запалянковци на неговия клуб.

"Призовавам медиите да не наричат расистки феновете на Лацио. Рим е голям метрополис и има много жители, които най-вероятно са лоши хора. Никой досега не е доказал, че обидите са направени от организираната агитка на нашия тим. Не искам да оправдавам никого, но аз разговарях с полицията и наистина искам да разбера дали тези хора са свързани с Лацио", каза Лотито. "Моето мнение е, че трябва да има бърз процес и някои хора да бъдат пратени в затвора за известно време, за да нямат шанса да вършат подобни глупости в най-скоро време", добави президентът на Лацио.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

KingGeorge
26.02.2013 13:54

Те и след мача с Тотнъм ги наказаха, и тогава имаше намушкани фенове на Тотнъм. Лацио имат истинска измет из феновете си.