Турция - Чехия превю

19:03
Турция - Чехия превю
Европа ще стане свидетел на истински трилър, когато Турция срещне Чехия в последния мач на група "А". Тимът, който спечели мача ще продължи на 1/4-финалите на Евро 2008 след победителите в групата.

В случай на равенство ще се прибегне към ново правило, което УЕФА въведи непосредствено преди започване на Европейското първенство. Тъй като и двата отбора имат еднакво количество точки до този момент и еднаква голова разлика ще е нужно да се изпълнят дузпи, които да определят коя държава ще продължи напред.

Турция благодари на своята съдба за гола, който отбелязаха срещу домакините в продължението на срещата, като по този начин удавиха цяла Швейцария в сълзи, но увеличиха драстично шансовете си да продължат борбата извън групите.

Треньорът Фатих Терим най-вероятно ще трябва да се справи без двамата си централни халфа. Емре Белозоглу все още е контузен, а Тюмер Метин ще трябва да се справи с болките, които изпитва в областта на слабините.

Защитникът на Чехия Давид Розенал се надява мачът да бъде решен без да се стига до изпълнение на дузпи: "Очевидно всичко е възможно, но ние ще се опитаме да решим мача в редовните 90 минути."

"Ако трябва да сме честни последния път, когато изпълних дузпа бях 17 годишен.Има по-добри изпълнители на наказателни удари от мен, но ако треньорът каже, че трябва да бъда един от тях, ще го направя."

Мачът, който ще бъде поверен на шведския арбитър Петер Фройдфелт ще се играе по едно и също време с другия мач от групата на стадион "Стад де Женев".

Напоследък двата отбора са се срещали единствено в приятелски срещи, последната от които през март 2006 година, завършила с равенство 2:2.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

gonzo_niki
16.06.2008 00:28

Е това е истинския отбор на Турция ....... мачкат .. !!!