Здрав бой между фенове прекрати мач в Португалия (видео)

16:07
Здрав бой между фенове прекрати мач в Португалия (видео)
Десетки привърженици на резервните тимове на Витория Гимараеш и Спортинг Брага се сбиха по трибуните по време на мач от втора португалска футболна дивизия и доведоха срещата до прекратяване.

С това бяха повдигнати редица въпроси около охраната на двубои от аматьорските и професионални дивизии, където дори няма охранителни.

"Вандализмът и насилието трябва да бъдат аларма за новите закони, които се прокарват. Не мисля, че е работа на клубовете да заплащат допълнителните часове работа на полицаите", каза президентът на Професионалната футболна лига в Португалия Марио Фигейредо.

Той посочи специално подложения на гласуване закон за спестяване на пари от охрана чрез заместване със стюарди.

Кадрите на португалските телевизии показаха запис от масовото меле по трибуните, в което привържениците на двата тима разменяха юмруци и се замеряха със счупени седалки.

Инцидентът възникна едва седем минути след началото на срещата и главният съдия прекрати мача, а до момента няма сведения за ранени привърженици на двата тима.

Вижте кадри от масовия бой:


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Wonderland
25.02.2013 16:53

Сега ще има солидна глоба за ръководството на двата отбора, а за самите хулигани няма да има нищо!... *wink* *sad* То цял един сектор със счупени седалки има, а пък представям си, ако полицаите (или стюардите) не бяха се намесили на време, можеше и целия стадион да е разглобен и всички седалки да са изпочупени !... *lol**wink**joking*

demetrio
25.02.2013 17:08

Само не мога да разбера защо феновете на домакините чупят собствения си стадион. Личи кой за каков ходи на мачовете *smile*

demetrio
25.02.2013 16:52

Очаква се продължение при домакинството на Брага *scared*