Шефилд Юнайтед се доближи до завръщане във Висшата лига

10:52
Шефилд Юнайтед се доближи до завръщане във Висшата лига
Шефилд Юнайтед победи Престън с 1:0 във втори полуфинален плейоф от английския Чемпиъншип и се класира за финала на "Уембли" след две седмици.

"Остриетата" бяха постигнали боево равенство 1:1 в първия двубой на "Дийпдейл" и от първата минута се впуснаха в атаки към вратата на Анди Логан.

Тъй като в английските долни дивизии правилото за гол на чужд терен не важи, домакините търсеха ранно попадение в първите минути.

Мениджърът Кевин Блекуел бе заложил на тактика с един изтеглен нападател в лицето на Крейг Бийти, а Дейвид Котърил и Кайл МакНаутон оперираха по двата фланга на атаката и бяха основна заплаха за вратата на Престън. Набезите на двамата флангови играчи на "остриетата" затрудняваше до голяма степен гостите, но нападателят Бийти не успяваше да завърши успешно добрите центрирания към него.

През второто полувреме натискът на домакините се усили и в 59-а минута Грег Халфорд с мощен удар с глава оползотвори центриране на Котърил и откри резултата. Звездата на Престън Били Джоунс имаше шанс да изравни три минути по-късно, но ударът му бе спасен по блестящ начин от Пади Кени.

В крайна сметка Шефилд Юнайтед се класира за финала на "Уембли", където ще срещне победителя от сблъсъка Рединг-Бърнли.

Отборът, който спечели промоция за Висшата лига ще прибере в касата си от телевизионни права поне 25 милиона паунда.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация