Швейцария - Португалия превю

18:59
Швейцария - Португалия превю
Швейцария и Португалия излизат в своя последен мач от груповата фаза, който е без значение и за двата отбора. Но все пак тяхната мотивация ще бъде да се представят добре пред публиката в неделя.

Домакините никога не са имали големи надежди за Евро 2008, но не са и очаквали да напуснат първенството само след 5 дни.

Както австрийският, така и отборът на Якоб Кун ще иска да се представи добре в последния си мач и поне малко да възвърне загубеното си самочувствие срещу вицешампиона от 2004г. - Португалия.

Капитанът Людовик Манин обещава, че отборът ще покаже най-доброто от себе си: "Смятам, че ще ни бъде трудно да се мотивираме още веднъж след последната загуба. Но ще има хиляди фенове на стадиона, които са преминали през доста препятствия, за да се доберат до билет. Ние ще играем за тях."

Португалците са сигурният победител в група "А" и най-вероятно в последния мач ще дадат шанс на резервните футболисти. Разбираемо португалците вече са по-фокусирани към своя 1/4-финален мач отколкото към мача, който им предстои днес. Въпреки това Сколари очаква добра игра в неделя: "Мотивацията ни остава същата. Играчите, които ще излязат на терена ще дадат най-доброто от себе си, така както биха искали. По този начин ще ми покажат, че имат желание за в бъдеще да бъдат в първите единадесет. Мисля, че ще се получи добър мач, защото повечето от футболистите не са играли до момента."

Швейцария и Португалия се срещнаха за последно по време на квалификациите за Световната Купа през 1994г., когато последните постигнаха победа (у дома) и равенство (гост) срещу своя настоящ противник. Въпреки това швейцарците бяха тези, които преминаха квалификацията.

Главен съдия на двубоя ще бъде австриеца Конрад Плауц, а негови помощници Егон Беройтер и Маркус Майер. Четвърти съдия ще бъде Иван Бебек от Хърватия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация