Почитат Боби Мур на финала за Купата на Лигата в неделя

19:13
Почитат Боби Мур на финала за Купата на Лигата в неделя
Футболната Асоциация на Англия ще издигне флага на Сейнт Джордж по време на полувремето на финала на турнира за Купата на Лигата на "Уембли" в неделя в чест на капитана на английския национален отбор, който спечели световната титла през 1966 година - Боби Мур.

Точно в неделя се навършват 20 години от смъртта на Мур, който почина от рак само на 51 години. По-рано през този месец от ФА обявиха, че са дарили чек на стойност 25 000 паунда на фондацията, която носи името на легендарния капитан на трите лъва. Капитанът на Англия Стивън Джерард потвърди, че играчите на тима ще дарят същата сума. Първата съпруга на Мур - Тина, както и неговата дъщеря Роберта, са поканени на мача в Лондон.

Легендата на Англия и Уест Хям Джеф Хърст пък каза днес за своя голям приятел: "Боби Мур беше прекрасен играч, страхотен лидер и голям приятел. Той беше обичан и уважаван от всички, които са играли с него или просто са го гледали с топката в крака". Брадфорд Сити и Суонзи Сити ще премерят сили в неделя на "Уембли" за трофея "Кепитъл Уан Къп".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация