УЕФА напът да извади България и Сърбия от евротурнирите

13:19
УЕФА напът да извади България и Сърбия от евротурнирите
България и Сърбия не покриват критериите за финансов феърплей на УЕФА и може да бъдат извадени от евротурнирите. Данните изнесе президентът на евроцентралата Мишел Платини. У нас и в Белград клубовете харчат 120% от приходите си за заплати на играчите. Тежко е положението в Грузия, Черна гора, Гърция, Уелс и Полша, където процентът е между 80 и 99.

679-те клуба в Европа са направили рекордна загуба от 1,7 милиарда евро, сочи статистиката на УЕФА. Дълговете вече са достигнали 18,5 милиарда евро. На този фон единствено добре работят в Германия, където приходите са се увеличили с 2,08 милиарда евро, което е довело до печалба от 55 милиона.

По принцип според Платини финансовото положение се оправя. Приходите на всички европейски клубове са се увеличили с 13,2 милиарда евро за миналата година, или с 5,6%.

В Малайзия пък стартира специална работна конференция срещу черното тото за всички азиатски държави. Там шефът по сигурността на ФИФА Ралф Мюшке бе категоричен, че ако правителствата не направят промени в законодателството, тази борба е обречена.

Той даде пример с неуловимия Дан Тан Сет Енг, който е сочен за глава на световната мафия, която управлява уговарянето на мачове. Той има издадена заповед от Италия за задържане, но тя е невалидна в Сингапур и Макао, където постоянно пребивава.

Дан Тан бе посочен за глава на престъпния синдикат от друг сингапурец - Уилсон Радж Перумал. Според него един от най-основните играчи в него е бившият президент на Беласица Костадин Хаджииванов. Неговото име се появява и в документите на италианската прокуратура, но не е издирван от Интерпол като Дан Тан. Според Перумал точно неговият сънародник е уговорил и контролата между България и Естония в Турция, която ФИФА изтри от статистиката си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

gQg
21.02.2013 18:32

А когато написах, че този "феърплей" ще навреди само на малките клубове бях обсипан от минуси...

ludmil69
21.02.2013 17:20

абе вие май отдавна незнаете че футбола не е спорт а индустрия

7ed0o0
21.02.2013 15:31

Аре бе финансов феърплей? Харчили били 120% за заплати,ами Сити? ПСЖ? тях никой не ги бара.Има голяма разлика между заплатите които плащат БГ клубовете и по-горе споменатите.Уефа пак искат да ниго вкарат

gang_related
21.02.2013 16:37

А за кво ги дават?! И я ми кажи Челси и Сити на каква печалба са?! Приходи имат, но разходите са двойни!! Значи за едни може за други не може според ш*бания Платини! Не че се вълнувам много много от нашия футбол послдно време, но подлогата Платини отдавна е ясен на повечето хора! Кой знае колко милиона или милиарда е гушнал под масата за да не се дискутира изобщо този финансов феърплей за Сити и ПСЖ!!

Iffchy
21.02.2013 15:37

слабоумен ли си, не е въпроса в заплатите... тия отбори които спомена печелят 100 пъти повече и не дават парите само за заплати ...