Български номера в телефона на тото-мафиот

10:16
Български номера в телефона на тото-мафиот
Телефонни номера на хора от 34 държави, включително и България, имало в телефона на мафиота Уилсон Радж Перумал. След неговия арест във Финландия бе разплетен най-сериозният скандал с черно тото в света. Перумал обаче винаги е твърдял, че бос е неговият приятел Дан Тан Сет Енг, който работел с бившия президент на Беласица Костадин Хаджииванов. Според последните данни двамата се намират в Макао. Всички пет номера, използвани от Дан Тан, са изключени, а в апартамента му в Сингапур няма никой, информира "24 часа".

Самият Уилсон Радж е разполагал с офис до "Уембли" по времето, когато е управлявал черното тото.

В Китай пък бяха раздадени поредните жестоки наказания за черно тото. Бившият президент на федерацията Нан Йон бе осъден на 10,5 години затвор заради корупция. Обвинението доказа, че той е прибрал подкуп от 1,48 млн. юана (238 000 долара) и това е причината за суровата санкция.

Освен него и предшественикът му Цзи Йалон също бе осъден на 10 години затвор и на глоба от 200 000 юана. Двамата имат и доживотна забрана да се занимават с футбол.
Бившият клуб на Дидие Дрогба и Никола Анелка Шанхай Шенхуа пък е с 6 отнети точки заради скандала с подкупите. Освен това тимът ще трябва да плати и глоба от 1 млн. юана. Обвинението срещу тима е, че нарочно е изпуснал титлата през 2003 година. Ще му бъде отнета и тази, спечелена по-късно. Анелка и Дрогба вече избягаха от клуба.
Съдията Лу Джун, ръководил мачове на световно първенство, също е със забрана да се занимава с футбол до живот.

Славният някога тим на Далиен Шиде пък приключва да съществува. Акциите му ще бъдат изкупени от собствениците на Далиен Аербин, който също играе в елита. Това е бившият тим на Александър Станков. Бившият наставник на ЦСКА бе махнат, след като го изведе от трета дивизия до елитната, и сменен от сръбски треньор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари