Някои от основните линии на ЦСКА изневериха срещу Левски

17:23
Някои от основните линии на ЦСКА изневериха срещу Левски
Бившият помощник треньор на шампионите от ЦСКА Ангел Червенков заяви, че не е очаквал "червените" да загубят Вечното дерби срещу Левски.

Червенков, който днес бе гост в Актуално студио "Дерби" добави, че в българското първенство трябва да се залага повече на наши футболисти, а не да се взимат недоказани чужденци.

"Изненадан съм от играта на ЦСКА и от загубата. Не очаквах, че "армейците" ще загубят, още повече с такъв резултат. През сезона момчетата на Любослав Пенев показаха, че могат да играят красив футбол и да печелят. В хода на мача с Левски обаче някои от основните линии на отбора изневериха. ЦСКА диктуваше темпото до 20-а минута. След това дойде голът за "сините". В началото на втората част играчите на Пенев отново натиснаха съперника си, но пропуските на Удоджи и Иван Иванов се оказаха фатални за крайния изход на двубоя", сподели Червенков.

Бившият играч на "армейците" допълни, че с включването на Георги Иванов и Христо Йовов в игра, ръководството на Левски е търсело психологическата изненада.

"Според мен ръководството на "сините", търсеше психологически ефект с включването на Гонзо и Йовов в игра. И постигнаха момента на изненадата, който бе много важен. Треньорският щаб на Левски е знаел, че рискува здравето на футболистите. До колко е оправдан рискът само те си преценяват. Аз лично не бих ги пуснал в игра, въпреки тяхното желание. Ролята на треньора е именно тази, да знае, кога точно да запази даден играч. Не случайно във футбола се правят ротации през сезона, за да може натоварването да е разпределено равномерно. Много рядко се случва, 14-15 играчи да изнесат тежестта на сезона Определено влизането в игра на Зе Соареш промени развоя на мача, защото той е един много агресивен играч, който създава много опасности пред противниковата врата", коментира бившият наставник на шотландския Хартс.

Според Червенков Любослав Пенев е постъпил правилно, като не е пуснал като титуляри Здравко Лазаров и Йордан Тодоров.

"Според мен Пенев постъпи много правилно със Здравко Лазаров и Йордан Тодоров, като ги остави резерви. Няма треньор, който ще се лиши от опитен играч на терена, ако той е напълно здрав. Явно състоянието на Лазаров не му позволява да играе повече от едно полувреме. Данчо реагира към ръководството и треньора, за позицията на която играе. Но треньорът решава кой и къде ще играе. Не видях голяма полза от включването му в игра", завърши Червенков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация