Ница се изкачи на четвърто място

09:54
Ница се изкачи на четвърто място
Ница победи Бастия с 1:0 като гост в мач от 25-ия кръг на френското футболно първенство. Така възпитаниците на Клод Пюел събраха 42 точки и се изкачиха на четвърто място във временното класиране. Лидерът Пари Сен Жермен, който има 51 точки, тази вечер гостува на Сошо.

Бастия се завърна на собствения си стадион, след като изтърпя наказание от четири мача, но почти 15-е хиляди зрители на трибуните нямаха много поводи за радост. Нийл Мопай отбеляза единственото попадение след малко повече от час игра и донесе трета поредна победа на Ница при гостуване. Домакините пък допуснаха четвърта загуба в последните си пет мача и заемат 14-ото място с 26 точки.

Шампионът Монпелие победи трудно последния в класирането Нанси на "Стад де ла Мосон" и остана девети с 38 точки. Аржентинецът Еманеул Ерера се разписа в 34-ата минута, за да донесе трети успех в последните четири мача на тима в Лига 1. Нанси остана на дъното с 18 точки, на 5 точки от спасителната зона.

Тулуза вкара два късни гола и се спаси от домакинско поражение след 2:2 срещу предпоследния Троа. Всички попадения паднаха в последните 12 минута на мача. Мохамед Ятара и Бенжамен Ниве дадоха аванс на гостите, но в 87-ата минута Еден Бен Баса намали. В следващата атака Ниве се превърна от герой в грешник за гостите, след като си отбеляза автогол за крайното 2:2. Тулуза е 12-и с 32 точки, а Троа, който пропиля отлична възможност да запише първа победа като гост за сезона, остана 19-и с 19 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация