Марко Ройс с хеттрик при победа на Дортмунд (видео)

21:41
Марко Ройс с хеттрик при победа на Дортмунд (видео)
Шампионът Борусия Дортмунд отнесе гостуващия Айнтрахт Франкфурт с 3:0 в мач от 22-ия кръг на германското футболно първенство. С шестата победа в последните си седем мача в Бундеслигата възпитаниците на Юрген Клоп събраха 42 точки и се върнаха на второто място. Лидер е Байерн Мюнхен с 57 точки.

Марко Ройс се превърна в герой за домакините, след като реализира хеттрик и вече има 11 гола в шампионата за сезона. Той откри резултата в осмата минута, след като беше изведен в чиста позиция от Марио Гьотце и преодоля вратаря Кевин Трап. В следващата атака Борусия удвои аванса си. Матс Хумелс напредна и пусна пас в ляво към Ройс, който с прецизен удар прати топката в десния ъгъл за 2:0. В 31-ата минута домакините останаха с човек по-малко на терена, след като Юлиан Шийбер получи втори жълт и червен картон след удар с лакът в лицето на Бастиан Очипка.

Въпреки че останаха с числено намален състав, играчите на Клоп продължиха да контролират мача. В 58-ата минута Невен Суботич нацели напречната греда след подаване на Ройс от фаул. Седем минути по-късно Ройс вкара отблизо на празна врата след отличен пас на Гьотце. Гостите също завършиха срещата с 10 души. В 74-ата минута японецът Такаши Инуи получи втори жълт и червен картон заради умишлено задържане на Хумелс.


szólj hozzá: Borussia Dortmund 3-0 Frankfurt

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

BVB_RMA
16.02.2013 23:51

Дортмунд с поредната си красива победа

genchooo
17.02.2013 01:36

Не знам ама последния мач ги гледах срещу Хамбургер, и не беше много красиво