Леверкузен излезе на 2-ро място в Бундеслигата (видео)

19:22
Леверкузен излезе на 2-ро място в Бундеслигата (видео)
Байер Леверкузен излезе на 2-о място в Бундеслигата преди късното дерби тази вечер между Борусия Дортмунд и Айнтрахт Франкфурт. Аспирините спечелиха с 2:1 срещу закъсалия в
класирането Аугсбург и след 22 мача имат 41 точки, с две пред жълто-черните от Дортмунд. Явно е, че предвид аванса на Байерн Мюнхен от 16 точки, битката остава за 2-ото място между Леверкузен и миналогодишните шампиони.

Ларс Бендер и Щефан Кислинг, със своя 15-и гол за сезона, дадоха аванс от два гола на домакините, а минута преди края на редовните 90 Саша Мьолдерс отбеляза почетното попадение за гостите от Бавария. Гостите започнаха иначе доста по-активно и явно притиснати от незавидната си позиция, като Марсел де Йонг, Ко Джа-Чул, Кевин Фогт и Ян-Ингвер Калстен-Бракер имаха много добри ситуации да отбележат в първите 18 минути. В същото време единствената прилична атака за домакините завърши с неточен удар на Андре Шурле. В 26-ата минута обаче класата на Кислинг да даде резултат, след като нападателят засече с глава центриране на Гонсало Кастро.

Шурле продължи да се бори за свой гол в мача, като веднъж стреля опасно от наказателното поле след 30 минути игра, а Сидни Сам пробва Алекс Манингер с удар от 12 метра по диагонала. След почивката вече домакините бяха доста по-настойчиви и 15 минути преди края на мача стигнаха до втори гол чрез Ларс Бендер. Преди него обаче Щефан Райнарц и Себастиан Бьониш с глава неуспяха да вкарат.

Фрайбург вече дава сериозна заявка за сензация на сезона, след като южняците удариха с 3:2 като гости Вердер Бремен и продължават да държат заявката за място в Европа. Двата отбора се гонеха в резултата през цялото време, а Матиас Гинтер в 71-ата минута донесе успеха на Фрайбург. Макс Крузе и Даниел Калигури от дузпа на два пъти повеждаха в резултата, а голмайсторът на Бременските музиканти Нилс Петерсен на два пъти възстановяваше равентството.

Хамбургер се изкачи на 6-о място, след като местната легенда Рафаел ван дер Ваарт донесе победата срещу участника в Лига Европа Борусия Мьонхенгладбах.

Фортуна Дюселдорф също спечели важни три точки и се нареди в зоната на спокойствието, надделявайки над последния Гройтер Фюрт с 1:0.

Срещи от 22-ия кръг на футболното първенство на Германия:

Фортуна Дюселдорф - Гройтер Фюрт - 1:0
Вердер Бремен - Фрайбург - 2:3
Байер Леверкузен - Аугсбург - 2:1
Майнц 05 - Шалке 04 - 2:2
Хамбургер ШФ - Борусия Мьонхенгладбах - 1:0

по-късно днес:

Борусия Дортмунд - Айнтрахт Франкфурт

в неделя:
Нюрнберг - Хановер
Хофенхайм - Щутгарт

от петък:
Волфсбург - Байерн Мюнхен - 0:2

Видео от победата на Леверкузен:


szólj hozzá: Leverkusen 2-1 Augsburg

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари