Гришо отпадна на 1/2-финалите в Ротердам

16:54
Гришо отпадна на 1/2-финалите в Ротердам
Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна на полуфиналите на турнира в Ротердам (Холандия) с награден фонд 1575875 евро.

21-годишният Димитров пласира 8 аса, но загуби от поставения под номер 2 Хуан Мартин Дел Потро (Аржентина) с 4:6, 4:6 за 75 минути.

Седмият в световната ранглиста Дел Потро, вицешампион от миналия сезон, сервираше изключително стабилно и не даде почти никакви възможности на съперника си. 41-ият в световната ранглиста Димитров допусна спад при подаването си и пробиви в третия гейм и на първия, и на втория сет, което се оказа решаващо.

Като цяло хасковлията беше равностоен на шампиона от Откритото първенство на САЩ за 2009 година и направи някои изключителни разигравания в хода на мача. Димитров пропусна две възможности да си върне пробива в първия сет, а във втория Дел Потро не му даде никакви шансове.

Във втория си пореден финал в Ротердам аржентинецът очаква победителя от изцяло френския полуфинал между Жулиен Бенето и Жил Симон, който е по-късно днес.

Българинът заработи 65150 евро и 180 точки за класацията на АТП, в която ще се изкачи до рекордното в кариерата си 32-о място в понеделник.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари