Гърция - Русия превю

19:08
Гърция - Русия превю
Сблъсъците между тези две нации традиционно са много силни и се базират най-вече на исторически и религиозни факти. Взаимният и уважение ще бъде оставен настрани в събота вечер, т.к или Гърция, или Русия ще напуснат първенството при още една загуба; едно равенство на практика ще елиминира и двата отбора.

ОГРОМНО РАЗОЧАРОВАНИЕ

Отборът на Ото Рехагел сътвори най-голямата изненада в световния футбол, като спечели Европейското първенство преди 4 години в Португалия. С единствената загуба от вечните им съперници Турция, Гърция показа през цялото време на квалификациите, че ако не друго, то поне може да играе с вдигната глава.

Вместо това, защитаващите се шампиони може би са най-голямото разочарование в Австрия и Швейцария до тук. И това не е заради загубата им от Швеция с 2:0, а заради начина по който играха. Чуждите медии, които не гледаха с добро око на тактиката, която позволи на Гърция да мери сили със страни като Португалия, Франция, Чехия и Испания през лятото на 2004, най-накрая имаха основателна причина да отправят своите критики.

И докато Антонис Никополидис предполагаше, че германският специалист и неговият отбор са третирани с предубеждение и у дома и в чужбина, Гърция със сигурност направи нужното, за да подчертае това срещу шведите. Рехагел изостави обичайната си схема 4-3-3 в полза на супер защитната 5-3-2, като единият от нападателите Ангелос Харистеас , прекара по-голямата част от времето на полето всякак, но не и в атака.


Гърция, която заема осмата позиция в ранглистата на ФИФА загуби едва 3 пъти за последните 3 години. Германският наставник бе вбесен от неговите играчи и сега пред него предстои тежката задача да промени съдбата на отбора.

"Обещаваме Ви, че ще бъдем различен отбор. Не можем да Ви кажем дали ще спечелим или ще загубим, но няма да бъдем същият отбор, който игра срещу Швеция," каза капитанът Ангелос Басинас.

ТРИ ПОБЕДИ ЕДНА СЛЕД ДРУГА

И все пак Русия бе тази, която спечели всичките срещи от 1993г. насам. През 95\'спечелиха и в Солун (3:0) и в Москва (2:1) и също така победиха Гърция с 2:1 в техния последен мач, който бе на Евро 2004. В същност Русия бе единственият отбор, който постигна победа срещу отбора на Рехагел по време на този форум.

Гус Хидинк ще се надява на победа, която ще донесе на отбора му много повече от престиж. Също като Гърция, Русия се нуждае единствено от победа, за да подобри шансовете си за класиране на 1/4-финалите. Русия загуби 3 от своите 5 срещи и те нямаше да бъдат тук на този форум, ако не бе сензационната победа на Хърватия над Англия на "Уембли". Но те са тук и трябва да преследват шанса си до последно, дори ако се наложи Хидинг да прекрои защитата си.

ОТБОРНИ НОВИНИ


ГЪРЦИЯ

Рехагел ще внесе промени в своя отбор, но без да се стига до драматизъм. Несъмнено трябва да направи това без контузения Костас Халкиас, който премина от Арис в ПАОК след края на сезона. Александрос Цорвас , който бе даден под наем от Панатинайкос в ОФИ, ще застане между двете греди от самото начало.

Докато халфовата линия едва ли може да бъде променена към по-добро, то в защита нещата вероятно няма да бъдат  каквито бяха. Параскева Анцас, който бе изненадата в стартовите 11 срещу Швеция, както и Юркас Сейтаридис имат леки контузии. Христос Пацацоглу, който играе за шампиона на Олимпиакос, вероятно ще замени един от двамата.

В нападение вероятно Аманатидис няма да започне от самото начало, като за неговото място в очакване са Самарас, Никос Либеропулос и Димитрис Салпигидис.

Вероятен състав: Цорвас, Сейтаридис (Пацацоглу-Лукас Вунтра), Киргиакос, Таянос Делас, Василис Торисидис, Костас Кацуранис, Басинас, Карагунис, Харистеас, Никос Либеропулос (Салпигидис), Самарас (Аманатидис).

РУСИЯ

След като остана без Павел Погребняк, сега Хидинк може да се лиши от услугите и на Роман Павлюченко. Централният нападател на Спартак Москва, който отбеляза в последните си три участия с националната фланелка, включвайки силното си представяне в мача срещу Испания е под голям въпрос поради травма на единия си крак. Аршавин има да изтърпи наказание от още един мач, преди да се завърне в стартовия състав на отбора за мача с Швеция.

Холандският треньор обяви, че няма да прави съществени промени в стартовия състав. Двойката централни защитници Денис Колодин и Роман Ширков бе неколкократно критикувана след слабото си представяне срещу Давид Вия, Фернандо Торес и сие във вторник.

Оповавайки се на слуховете, близнаците Березутски, Алексей и Васили, както и техния съотборник от ЦСКА Москва Сергей Игнашевич са готови да грабнат своя шанс. Колкото до Игро Акинфеев, той най-вероятно ще запази своето място, както се очаква да направят и тримата халфа, взели УЧАСТИЕ В УПОМЕНАТА СРЕЩА С "Ла ФУРИЯ".

Вероятен стартов състав: Акинфеев, Александър Анюков, Алексей Березутски (Игнашевич), Василий Березутски, Юри Жирков, Сергей Семак, Константин Жирянов, Игор Семшов, Дмитрий Сичев, Диняр Билятлетдинов и Павлюченко (Роман Адамов).

Ключови играчи

ГЪРЦИЯ - Ангелос Харистеас

Той е един от най-забележителните гръцки футболисти, не само заради факта, че отбеляза 3 гола на последното европейско първенство през 2004, включително и на финала срещу Португалия. Бившият играч на Арис Солун изигра няколко сезона в Холандия и Германия, където придоби ценен опит. На своя сметка има отбелязани 18 гола в 66 срещи. На 28 години има всички шансове да подобри рекорда от 29 гола на Никос Анастопулос. В срещата с Швеция бе един от малкото добре представили се играчи.

РУСИЯ - Юри Жирков

Най-полезния играч за своя отбор срещу Испания се очаква този път да подложи на тест гръцките играчи, които са разположени в дясната страна на игрището. Бърз, техничен и опитен, той играе като защитник в националния отбор, въпреки, че в същност най-често е използван в клубния си отбор като ляв халф или крило. На 24 години вече е вкусил успеха с клубния си отбор ЦСКА Москва на финала за Купата на Уефа през сезон 2004-05 срещу Спортинг Лисабон, отбелязвайки важния втори гол в срещата. Също така той спечели награда за най-красив гол в Шампионската Лига през сезон 2006-07, когато отбеляза при загубата с 3:2 от Хамбургер. Със сигурност ще заиграе скоро в чужбина, ако се намери отбор, който да плати нужната за него сума.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация