Украински депутат закупи Арсенал Киев

15:26
Украински депутат закупи Арсенал Киев
Футболен клуб Арсенал Киев премина в ръцете на бизнесмена и депутата от Държавната Рада на Украйна Александър Онишченко. Онишченко е депутат от управляващата в страната Партия на регионите.

"В петък, 15-и февруари, бяха завършени формалностите по предаването на футболния клуб Арсенал Киев на новия собственик- известния бизнесмен и меценат Александър Онишченко", съобщи пресслужбата на Арсенал.

В съобщението също така се допълва, че най-накрая отборът е получил възможност да се отправи на лагер в Анталия. Засега е планирано Арсенал Киев да изиграе три приятелски срещи, ориентировъчно на 18-и, на 21-и и на 24-и февруари, а съперниците са в процес на уточняване.

В Турция киевските артилеристи ще останат до началото на пролетния дял от първенството на Украйна и направо оттам ще летят за Днепропетровск, където трябва да играят като гости в 19-ия кръг.

Новият собственик също така е и президент на Федерацията по конен спорт на Украйна, бил е участник на Олимпийски игри. Освен това, бизнесменът е собственик и на конкурса Мис Украйна, а през миналата година попадна в списъка с 200-те най-богати украинци. През 2011-а година списание Фокус оцени състоянието му на 37,7 милиона долара и го нареди на 182-о място. Една година по-късно той се е придвижил на 179-о място по богатство. Основният му бизнес е добив на природен газ, но на широката публика в Украйна е известен с това, че по негова покана и след заплатен хонорар, той доведе в страната знаменитости като Парис
Хилтън, Жан-Клод ван Дам, Рууд Галит.

Досегашният президент на Арсенал Киев Вадим Рабинович изпитваше сериозни финансови проблеми и почти беше закрил отбора. Тъй като средствата реално спряха още през октомври, в края на есенния полусезон напусна старши треньорът Леонид Кучук и почти всички играчи.

Към момента Арсенал заема 8-о място, но трябва да се прави отбор изцяло на ново. Първоначалната идея беше клубът да доизкара първенството с юноши и да се премести в голям град, който няма професионален клуб. Сега по всичко изглежда, че нещата ще бъдат доста по-добри.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация