Рефер призна за 30 уредени мача в Южна Африка

14:24
Рефер призна за 30 уредени мача в Южна Африка
Рефер в южноафриканската втора дивизия "Vodacom League" е бил подкупен да уреди 30 мача по време на сезон 2010/2011 година и още 6 двубоя през сезон 2011/2012 година, обяви самият той пред местен съд.

Реферът, чието име не бе обявено, даде показания по делото срещу бившия мениджър на националния тим на Южна Африка Фил Сетшеди, който бе осъден през миналата година за уреждане на футболни срещи. Съдията обяви, че е получавал доста прилична сума, за да уреди даден мач, като той разделял парите със своите асистенти.

Съдията в момента работи в Совето, като той е един от основните свидетели по делото за уредени мачове, което разтърси страната. Присъдата на Сетшеди пък ще стане ясна по-късно днес.

Интересното в случая е, че приятелската среща между ЮАР и България през 2010 година също се смята за манипулирана, като това разкри преди време Линдъл Кика, който е отговорник за националните отбори на африканската държава.

Двубоят на 24 май 2010 година завърши 1:1 и беше част от подготовката на Бафана Бафана за домашния си Мондиал.

Според Кика азиатски онлайн синдикати за залагания са манипулирали всички контроли на ЮАР преди последното Световно първенство. Машинациите ставали чрез реферите, назначавани с помощта на подозрителната спортна маркетингова група "Football4U".

"Football4U" бе контролирана от сингапуреца Уилсън Раж Перумал, който в момента лежи в затвора във Финландия заради уреждане на мачове в страната.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация