Много футбол и фантастични вратари на Италия и Румъния

21:27
Много футбол и фантастични вратари на Италия и Румъния
Световните шампиони не успяха да постигнат победа и във втория си мач на Евро 2008. След като преди броени дни "сините" допуснаха тежка загуба от отбора на Холандия, сега те се препънаха в сочения за аутсайдер тим на Румъния.

Двата отбора не спряха да се движат по целия терен и да създават едно след друго головите положения, но вратарите и на двата отбора проявиха класа наистина от световна величина.
Върхът в двубоя бе дузпата, която бе отсъдена за северната ми съседка при контакт между Панучи и Никулае. С нейното изпълнение се нагърби нападателя на Фиорентина Адриан Муту, но Буфон усети посоката на топката и спаси.

Връщайки се към мача от самото му начало трябва да отбележим късмета, който имаха възпитаниците на Донадони в 20-та минута, след като Киву центрира и при възникналия рикошет коженото кълбо срещна страничния стълб.

Последваха силни минути за символичните домакини, но голмайсторът на немската Бундеслига за изминалия сезон Лука Тони не успя да порази целта. Все пак в края на полувремето след пореден удар с глава той реализира, но тогава се намеси страничния рефер и попадението бе отменено поради засада. Дали имаше такава или не ще се дискутира още дълго време, защото ситуацията наистина бе сложна.

Второто полувреме бе едно от най-добрите на това първенство, като още със съдийския сигнал стана ясно, че адзурите няма да се примирят с нулевия резултат. Лекия натиск, който упражниха не доведе до по-сериозно положение, но пък още при първата възможност открила се пред румънците, Муту не сгреши и изведе своите на пред в резултата - 0:1.

За гола изцяло вина има преминалият от Барселона в Милан защитник Дзамброта, който върна неразчетено с глава към своя вратар и за дебнещия нападател не остана нищо друго освен да се разпише.

Радостта на момчетата на Пицурка трая само минута, след като защитниците Киелини и Панучи изработиха сами головото положение и донесоха равенството 1:1

Изигралият отличен мач, Фабио Гросо бе с решаваща намеса в 70-та минута, като не позволи на футболист в жълто да притеснява Джиджи Буфон.

След този пропуск на румънците, те се дръпнаха в задно поле и позволиха на своя опонент да напада с всички сили.  Датата 13-и и денят петък обаче се оказаха черни за световните шампиони, които до края на срещата не успяха да материализират превъзходството си.

Така Румъния остана на втора позиция с две точки, докато италианците останаха на последната позиция с актив от една точка, колкото имат и футболистите на Франция. Те ще изиграят своя втори мач тази вечер на стадион "Стад Дьо Суис" срещу временния лидер Холандия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация