Левски и Шльонск не се победиха

17:15
Левски и Шльонск не се победиха
Левски завърши наравно 2:2 срещу петия в класирането на полското първенство по футбол Шльонск Вроцлав в своята четвърта контрола по време на зимния подготвителен лагер в Кипър.

Илиан Илиев заложи на идентична защитна линия, както срещу Локомотив Москва, като своите места на терена заеха централните бранители Пламен Димов и Димитър Везалов, а като бекове отново заиграха Орлин Старокин и Дъстли Мулдер. Те не подведоха старши треньора през първото полувреме и Левски се представи добре в защита, което беше основният проблем при сините през есенния полусезон и в първите две контроли.

Левски контролираше играта на терена в първите 45 минути и водеше заслужено на почивката, след като Владимир Гаджев се разписа от дузпа още в началото на мача. Добър извеждащ пас намери Базил Де Карвальо в наказателното поле на Шльонск, а той беше съборен от защитник на Шльонск. Гаджев застана зад топката и не сгреши от бялата точка, с което даде аванс на българския тим още в седмата минута. Той можеше да се разпише и в самия край на полувремето, но вратарят на поляците Рафал Гикевич изби негов удар от чиста позиция.

Левски не започна уверено второто полувреме и това доведе до два гола в синята врата. Шльонск изравни още с първата си атака, когато Силвестар Патеюк беше оставен сам в наказателното поле, а само шест минути по-късно поляците поведоха от дузпа. Дълъг пас попадна в краката на нападател на Шльонск в наказателното поле на Левски, където Пламен Димов сгреши и фаулира противников футболист за дузпа във втори пореден мач. Докато Пламен Илиев хвана удара от бялата точка на Роман Павлюченко само преди дни, този път титулярът Михаил Иванов не се справи и Шльонск изравни с удар на Кристиан Диас.

Илиан Илиев замени почти целия състав след 50-та минути на мача, като от титулярите своето място запази единствено Роман Прохазка. На терена се появи и новото попълнение на сините Рене Михелич, който ще изкара пролетния сезон в българския тим с договор под наем от португалския Насионал Мадейра. Промените придадоха свежест в играта на Левски и българският тим изравни в 75-та минута чрез Христо Йовов. Той беше точен от пряксвободен удар от границата на наказателното поле, след като хубав пробив на Антонио Вутов беше спрян с нарушение от защитник на Шльонск.

Минути след изравнителния гол Шльонск пропусна да поведе, след като главният съдия отсъди втора дузпа в полза на поляците и общо трета в мача. Зад топката застана Кристиан Диас, който не успя да преодолее резервния страж на сините Пламен Илиев, изпращайки топката високо над напречната греда. Дузпата беше отсъдена след изстрел от пряксвободен удар и игра с ръка от страна на футболист, застанал на стената на сините. Двата отбора не успяха да си отбележат гол до края на мача, който завърши с равенство 2:2.

Следващата контрола на Левски на кипърска земя е насрочена за 13 февруари, когато съперник е чешкият Дукла Прага.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация