Новият в Левски набъркан в мрежа за нелегални залози

09:04
Новият в Левски набъркан в мрежа за нелегални залози
Новият футболист на Левски Рене Михелич се оказва замесен в скандал с незаконни залагания, който в момента се разследва в Словения.

Местни спортни издания и блогове информират за разплитането на мрежата, в която са набъркани известни настоящи и бивши футболисти, включително национални състезатели.

През април 2011 г. полицията в Марибор е получила сведения за система от нелегални залози, в основата на която стоят словенците Коста Търнер и Иван Винко. С помощта на сътрудниците си Васьо Търнер, Звонко Хайшек и сърбина Саша Симич (бивш футболист) те организирали схемата за нелегалните залози, в която използвали домейна www.3v0id.net.

Сред клиентите им са и няколко словенски национали, осигурявани от Горан Шукало, играч на Дуисбург. Според прокуратурата той е дал общо 5 500 000 евро по тази система, като само в един ден през март миналата година направил 22 залагания на обща стойност 54 850 евро.

Сред останалите, които се включили в залаганията, са Настя Чех (2 539 800 евро), Ермин Ракович (724 400 евро), Грегор Жидан (512 590 евро) и Деян Джуранович (87 400 евро). Рене Михелич е набъркан с 26 550 евро. За разлика от Настя Чех и Ермин Ракович подробности за неговото участие не се съобщават.

Миналия месец главната прокуратура в Словения обвинила лидерите на мрежата за незаконни залагания от Марибор. Шестимата обвинени са обработили над 42 млн. Евро залози между ноември 2008 г. и април 2011 г.ст човека синдикат обработват над € 42 млн. на нелегални залози между ноември 2008 г. и април 2011.

Четирима от организаторите са задържани. Все още на свобода са Шукало и Симич.

В организацията Васьо Търнер бил нещо като главен счетоводител. Шукало действал като посредник между Коста Търнер и клиентите, които залагали. Той събирал залозите и предавал информация към организаторите, контролирал паричните потоци към и от играчите.

Саша Симич е смятан за представител на синдиката в Сърбия., както и за събирач на дългове. Ролята на Звонко Хайшек била да осигурява финансови средства за покриване на лимитите при чужди букмейкъри и да набира нови клиенти.

Много от клиентите на мрежата са идентифицирани с пълните им имена. Други са посочени с инициали.

Прокурорите успели да съберат много информация и от сайта www.w3v0id.net, който сега е недостъпен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

night_wolf1984
09.02.2013 11:29

Тоя на снимката ми прилича на Пацо от Биг Брадър*lol**lol**lol*

TS26
09.02.2013 10:01

Ето точно за родната А група е , тука черното тото е навсякъде *wink*