Божинов: Не съжалявам, че дойдох във Виченца

15:25
Божинов: Не съжалявам, че дойдох във Виченца
"Не съжалявам, че дойдох във Виченца", заяви пред местния вестник Валери Божинов след двете загуби на кандидата за изпадане от Серия "Б".

Българинът игра като титуляр и в двата мача, разписвайки се веднъж. Сега отборът гостува на бившите работодатели на Божинов от Верона, които пък искат да влязат в Серия "А".

Българинът дойде във Виченца именно, след като прекрати наема си във Верона. Тимът от Града на Ромео и Жулиета си запазва правото да го откупи в края на сезона от Спортинг Лисабон - тогава изтича и сделката му с Верона. Острието вчера предупреди, че докато Андреа Мандорлини е треньор на Верона, няма как да се завърне. В друго интервю днес Божинов обясни защо е решил така.

"Давах всичко от себе си на тренировка и когато излезех на терена. Мандорлини обаче се фокусираше върху други играчи и когато Виченца ми предложи, приех с голям ентусиазъм", заяви той.

"Не съжалявам, че дойдох. Знаех, че трябва да подам ръка на отбора в трудната ситуация. Убеден съм, че имаме предпоставките да се справим добре. Имам голяма вяра в работа на треньора Дал Канто, чиято работа вече започва да се вижда по поведението ни. Никой в съблекалнята не е с пораженчески дух или немотивиран. Ще играем, докато имаме шанс да се спасим", продължи Божинов.

"Във футбола е така, ние сме професионалисти. Във Верона бях добре, имах отлична връзка с останалите играчи, но сега съм във Виченца и на терена няма място за приятелство. Ще се боря за победата с Виченца, тя е много важна за нас", закани се още българският национал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация