Борислав Михайлов подписа Хартата по Grasroots на УЕФА

19:14
Борислав Михайлов подписа Хартата по Grasroots на УЕФА
Присъединяването на България към Хартата по Grasroots на УЕФА беше подпечатано и документално, след като на специална среща в централата на евросъюза президентът на БФС Борислав Михайлов, изпълнителният директор Борислав Попов, президентът на УЕФА Мишел Платини и генералният секретар Джани Инфантино сложиха подписите си под документа за развитие на аматьорския футбол.

Кандидатурата на България бе одобрена още на 2 октомври на заседанието на Изпълкома на УЕФА в Санкт Петербург. На този етап България има една звезда по Хартата, като максимумът е седем звезди. Всяка следващата звезда се присъжда в резултат на отлично организирани проекти и събития, обхващащи социалната сфера, развитието на женския и девически футбол, подпомагане на спортуващите хора в неравностойно положение и поощряване на
практикуването на футбола в най-чистия му вид сред децата и подраставащите в страната.

Всяка година УЕФА обявява и специален ден, посветен на Grasroots футбола, като през 2013 това ще бъде 22 май. От УЕФА са избрали за център на тазгодишната инициатива столицата на Англия Лондон, където три дни по-късно ще се проведе и финалът в Шампионската лига при мъжете.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация