В Буркина Фасо се надяват на отменен червен картон

11:46
В Буркина Фасо се надяват на отменен червен картон
Капитанът на националния отбор на Буркина Фасо по футбол Чарлс Каборе поиска от Конфедерацията на Африка по футбол да отмени червения картон на лидера на тима Джонатан Питройпа. Той получи втори жълт картон в продълженията на полуфинала с Гана снощи заради симулация на фаул. Срещата завърши 1:1 в 120-те игрови минути, а Буркина Фасо продължава към битката за титлата след изпълнение на дузпи.

Ако КАФ не удовлетвори молбата на ръководството, то Буркина Фасо ще бъде без двамата си основни нападатели до момента - Питройпа заради наказание и Ален Траоре заради контузия. Финалът е в неделя, а съперник е Нигерия, която по-рано вчера размаза Мали с 4:1.

Каборе и треньорът на тима Пол Пут бяха тотално разочаровани от съдията Слим Ждиди от Тунис, чиито поредица от отсъждания във вреда на отбора бяха повече от очевадни. И двамата го критикуваха след мача, както и оспориха решението му да вдигне втори жълт картон в ситуацията с Питройпа три минути преди края на продълженията. Пут го нарече смешен и заедно с Каборе изразиха надеждите си, че хората от КАФ ще поправят тази несправедливост.

"Реферът е човек и е човешко да се греши, но толкова много грешки тази нощ, всичките в наша вреда. Няма как да го забравя този. Дано изгледат видеото, за да радзберат кой е прав", каза още Каборе.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

man4estara10
07.02.2013 17:47

Много сериозни съдийски тесли имаше за Гана.Чист отменен гол ,неправилен втори жълт картон на Питройпа и в същата ситуация имаше чиста дузпа.Дано да отменят картона ,защото Питройпа е много важен играч.На мен също добро впечатлиние ми направиха Прежус ,Каборе и естествено Аристит Бансе.

paunQ
07.02.2013 11:50

Нигерия ще ги съсипят на финала..

caramell
07.02.2013 12:05

Само така си мислиш*wink* Това е защото не гледа снощи "буркиналите" как направиха Гана за резил! " Ганайците " можеха още до края на редовното да падат с 3-4:1.. просто късмета беше в целия мач за тях*smile* Дори и чист гол не дадоха на Буркина Фасо..съдията не беше с тях , както и с Питройпа.