Мястото на Лампард в националния отбор под въпрос

11:20
Мястото на Лампард в националния отбор под въпрос
След като отбеляза първия победен гол за Англия срещу Бразилия от цели 23 години насам, Франк Лампард беше предупреден от националния селекционер Рой Ходжсън, че трансфер в САЩ може да навреди на неговите шансове за попадане в състава на световните шампиони от 1966 година.

34-годишният халф на Челси няма да получи нов договор след края на сезона във Висшата лига и в английските медии се говори усилено, че той ще премине в Лос Анджелис Галакси.

"Надявам се, че Франк Лампард ще продължи да играе в Англия, а може би и в друга европейска страна. Това ще направи моята задача далеч по-лесна, а трансфер отвъд океана ще усложни много нещата. Той разбира това. Ако играе в САЩ, националният селекционер и медиите ще го следят по-трудно. Аз съм сигурен, че Франк ще получи много оферти, ако Челси го освободи", каза Ходжсън.

Лампард все още не е обявил официално своето бъдеще. Той е футболист на Челси от 2001 година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

RomanAbramovich
08.02.2013 15:10

Лампард задължително трябва да остане. Подмладяването е много труден процес,а ако нямаш ветерани в клуба,които да вдъхновят играта на отбора,които да предадат манталитет на младото поколение,то нещата няма да се получат. Най-точния пример за това са Арсенал - имат изключителна школа,изкарват много големи таланти,а и Венгер умее да работи с тях,но много бързо се разделиха преди години с големите си футболисти - Анри, Пирес, Беркамп и др. В крайна сметка младите момчета нямаха опит и в последните 10 години Арсенал просто гледат да си гарантират място в топ4 и да стигнат колкото може по-далече в ШЛ, продават футболистите,когато влязат в най-добрата си футболна възраст (Перси,Сонг,Фабрегас,Насри,Клиши,Адебайор и др.) и пак започват от нулата с 20-годишни тинейджъри. Явно наш Абрамович иска да направи същата грешка и да разчита само на хлапаци като Оскар, Азар и Мата,който колкото и да го харесвам, в най-важните мачове през миналата година не можа да блесне и да ни поведе към победа (срещу Барса и Байерн например Мата беше пълна дупка). Трябва просто да има баланс между младите и ветераните.

scouser_pool
08.02.2013 12:56

Според мен Челси колкото и да иска да подмладява състава ще спечели доста ако запази Лампард за още един сезон като качество и опит дори , който да се пренесе на младите!

scouser_pool
08.02.2013 12:54

Трудно се избират най-добри халфове , защото от тях се изискват всякакви характеристики , ама според мен ако комбинираш Лампард/Джерард , Пирло/Скоулс , Шави/Иниеста ще имаш всичко нужно в халфовата линия , трудно е да се определи най-добър , защото всичките си имат специални качества и силни моменти!

Momchil_92
07.02.2013 16:43

Ново 20: Челси започна преговори с Франк Лампард за нов контракт ;;;;Пореден изненадващ ход е на път да направи собственикът на Челси Роман Абрамович. Руснакът е готов да предложи нов договор на звездата на тима Франк Лампард, съобщава ексклузивно Daily Mail. Преди малко повече от месец стана ясно, че договорът на английския национал с Челси няма да бъде подновен, като от ръководството на тима оповестиха на звездата, че може да си търси нов отбор. В средата на януари редица издания съобщиха, че Лампард най-вероятно ще заиграе в Америка.

Според информациите от „Стамфорд бридж“ тази сутрин, първоначалните разговори между Лампард и Челси са определени като „позитивни“. Конкретните детайли по новия договор на 34-годишния футболист обаче, тепърва ще се уточняват.

Вчера Лампард бе звездата за Англия, отбелязвайки победния гол в мача срещу Бразилия на „Уембли“. Веднага след проверката, селекционерът на „трите лъва“ Рой Ходжсън призова Лампард да остане в Англия или Европа, за да може да запази мястото си в националния отбор. Ако остане в Челси щте е просто невероятно

rucham
07.02.2013 14:52

Най-добрият халф в цял свят!

Icarus
07.02.2013 23:14

Пичага виж то не могат да се сравняват.. Ама по принцип Лампард е много недооценен... И наистина Лампард, Джерард това са сравними играчи.. За мен са на равно ниво като класа.. Няма по - добър изпълнител на далечни удари от тях двамата в момента.. поне аз така мисля. Шави, Иниеста, Скоулс. Те също са гениални футболисти, но те участват повече в изграждането на атаките, докато Лампс и Джерард имат по-голяма роля в последния пас/удар и затова и тази резултатнос при Асистенции/Голове. Иначе Лампс трябва да се пенсионира в Челси.. Лично мнение, заслужава най - малко това, пък и на тази възраст 34 години пак е играч на топ ниво.. което пак е хубаво, защото винаги трябва да има опит в млад състав.

Momchil_92
07.02.2013 22:02

каквито голове е вкарвал Лампард, шави и скоулс само ште си мечтаят и те са добри но Лампсито е номер 1 *wink*

asenchooo
07.02.2013 19:44

НЕЕ чАК наи добрия халф добар е но има и шави, скоулс и други *smile*

pumpet
07.02.2013 12:05

Все се надявам,че ще Абрамович ще се вразуми и ще му предложи нов договор.Като се замисля не мога д а си представя Челси без Лампард,но хората са казали всичко хубаво си има край.А нашият крал Дидие Дрогба каза : Don't cry because it's over. Smile because it happened.Не мога да си представя отбора без лицата с които съм го запомнил,а именно Чех,Тери,Лампард,Дрогба,Балък,Малуда и т.н.Някои от тях вече си заминаха,но винаги ще ги помня..

blackandwhite
07.02.2013 13:48

Не знаех.че сме имали "Балък" в Челси. *smile*

blackandwhite
07.02.2013 11:47

Толкова много е дал на Челси и Англия - да отива в САЩ и да се пенсионира млад.