Левски изнесе лекция на Локомотив Москва, Пламен Илиев спаси дузпа

19:41
Левски изнесе лекция на Локомотив Москва, Пламен Илиев спаси дузпа
Левски спечели първи мач за календарната година, след като надигра тотално руския футболен клуб Локомотив Москва и победи с 2:0 в своята първа контролна среща от втория подготвителен лагер в Кипър. 

Старши треньорът Илиан Илиев реши да заложи на трета различна двойка централни защитници от началото на контролните срещи в Кипър, като пред стража Пламен Илиев застанаха новопривлеченият Пламен Димов и излекуваният от травма Димитър Везалов, а като бекове заиграха Орлин Старокин и Дъстли Мюлдер

Тази отбранителна линия се представи добре през първата част и Локомотив стигна само до едно положение за гол. То беше създадено в самия край на първото полувреме, след като Роман Павлюченко стреля с глава и удари лявата греда на пазената от Пламен Илиев врата на Левски.

Левски започна мача по-добре от руския гранд, но не успя да стигне до гол в двете ситуации, които създаде едва до десетата минута на мача. Първо центриране от добра позиция на Илиян Йорданов не стигна до нападателите на сините, а след това Владимир Гаджев стреля неточно от пряксвободен удар, изпълнен на около 25 метра от вратата на бразилския страж Маринато Гийерме.

Левски продължи да притиска съперника си в следващите минути и опит на Жоао Силва за стрелба от пряксвободен удар, от над 30 метра, беше спасен трудно от Гийерме. Още в следващата атака пък Роман Прохазка отне топка от защитата на Локомотив, но Гаджев не успя да се разпише. След близо половин час игра Силва направи нов пропуск за Левски, след като този път нахлу по дясното крило и се озова сам срещу Гийерме, а неговият удар попадна в ръцете на вратаря. Сините пропуснаха и още две положения до края на първото полувреме, като в тях бяха отразени удари с глава на Силва и на Дъстли Мюлдер.

Въпреки огромния натиск срещу Локомотив, Левски можеше да получи гол от нищото в добавеното време на първата част. Тогава главният рефер на мача отсъди спорна дузпа за нарушение на Пламен Димов срещу Дмитрий Лосков, но Пламен Илиев успя да спаси наказателния удар, изпълнен от Павлюченко.

Илиан Илиев освежи атаката на Левски на почивката, след като извади от игра Жоао Силва и на негово място пусна голмайстора на "А" група Базил Де Карвальо, но първото положение беше в полза на Локомотив. Дмитрий Сичов беше изведен по дясното крило и бившият нападател на Олимпик Марсилия излезе очи в очи срещу Пламен Илиев. Неговият удар обаче беше блокиран от стража на  Левски с тяло и с това резултатът остана равен.

Левски продължи да атакува повече от съперника и през втората част, в която обаче късметът се усмихна на сините и те стигнаха до гол в 65-ата минута на мача. Вторият опит на Владимир Гаджев от пряк свободен удар беше успешен, след като той изпрати топката в горния десен ъгъл на вратата на руснаците с изстрел от около 25 метра. Минути по-късно и Базил Де Карвальо получи шанс да се разпише, но нападателят не успя да засече центриране от дясното крило.

Локомотив отговори на гола с два опасни удара към вратата на резервата Михаил Иванов, но по-чистото положение се откри отново пред българите. Илиян Йорданов започна добра контраатака и след това намери Базил Де Карвальо в наказателното поле с хубаво центриране, но нападателят стреля към далечния ъгъл и топката премина на сантиметри от лявата греда на Локомотив.

Левски удвои своята преднина в 88-ата минута на мача, когато Милен Василев се поправи за пропуск от чиста ситуация, след като нахлу в наказателното поле на Локомотив и беше съборен от резервата Вячеслав Подберьозкин. Базил Де Карвальо застана зад топката и беше точен от наказателния удар за крайното 2:0.

Състави:

Левски -  Пламен Илиев (57-Михаил Иванов), Дъстли Мюлдер, Орлин Старокин, Пламен Димов (57-Ромен Ели), Димитър Везалов (72-Антонио Вутов), Стефан Велев (85-Борислав Цонев), Станислав Ангелов (65-Даниел Димов), Владимир Гаджев (80-Радослав Цонев), Роман Прохазка, Илиян Йорданов (80-Милен Василев) и Жоао Силва (46-Базил Де Карвальо).

Локомотив МоскваМаринато Гийерме (62-Мирослав Лобанцов), Роман Шишкин, Виталий Лисцов, Ренат Янбаев (52-Виталий Денисов), Дмитрий Тарасов, Магомед Оздоев, Дмитрий Лосков (62-Алексей Миранчук), Панайот Хартияди (67-Дмитрий Торбински), Виктор Обиня, Дмитрий Сичов (74-Вячеслав Подберьозкин) и Роман Павлюченко. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Spartak933
06.02.2013 23:45

ее да поздравим и славия бият 4ехите баник острава 1:0
*ball*

RoSKo0o0
06.02.2013 22:12

Естествено, като бият Левски някой голям отбор и веднага "Локо играли с резервите си, уреден е мача", а някой като ни бие от 2-ра дивизия на Албанското първенство и никой тогава не мисли, че е уреден мача или никой не обръща внимание, че Левски играе с третия си отбор. Ама иначе ЦСКА като играят и всичко е чисто. Смешници. *smile*

RoSKo0o0
09.02.2013 01:25

Просто не смятам, че приятелските са от такова значение. Всеки може да бие всеки. Нито футболистите играят на макс, нито друго. Самата нагласа е коренно различна, затова постоянно има интересни резултати. Това е моето мнение. Но уреждания на такива мачове ще има, докогато се вкарват в букмейкърските къщи.

bezsunia
08.02.2013 18:16

според теб кой мач е по вероятно се уреди - за лига европа или приятелски мач

bezsunia
08.02.2013 18:11

помисли малко бе брат със същия състав Левски не отстраниха някакви дето за 1 път ги бях чул от Херцеговина ли от къде бяха дето не можеха да спрат топката . И изведнъж излизат с 10 пъти по класен отбор и категорично надиграват и бият с 2-0 . Вярно че чудеса се случват ама точно в тоя мач не вярвам . Ако Левски бяха толкова класен отбор щяха сега да са на 1 място без никакво съмнение . Не може левски дето последните 4 години дигна рейтинга на 4-5 АМАТьоРСКИ отбора да бие локомотив толкова категорично .

bezsunia
06.02.2013 20:53

аз съм сигурен че тоя мач ще го погнат за тото . не съм от никой отбор в България никой не мразя просто съм сигурен че мача е нередовен

katelievnikolai
06.02.2013 20:47

САМО ЛЕВСКИ ОЛЕ ОЛЕ*goal**goal**goal**goal**cup**cup**goal**goal**cup**cup**wink**wink*

chelsealondonfc
06.02.2013 20:21

Ето такъв Левски искам да виждам*beer*А прасето отдолу мълчи защото вие едвам правите Х с някакви анонимници*cigarette*

CSKA_LFC
06.02.2013 19:47

Кеф,говеда. Играха ви с резервите,ама пак добре! *smile*

DuX4o0
06.02.2013 20:57

Може да си завиждаш колкото искаш...

Dreick
06.02.2013 20:28

Защо си Прост, Разкажи ни !!!

tuty
06.02.2013 19:54

То прасетата не се славят с много мозък! Гледал ли си мача ?

JlicionE
06.02.2013 19:52

Те и на вас някви измислени отборчета ви играят с резервита, пък вии едвам Х правите...тей че млъкнете!!!!

Futbulfen
06.02.2013 19:51

Чорбарче, ти футбол гледаш ли?! Точно 3 резерви са в стартовия състав... а и е смешно да говориш за резерви на Локо Москва.. слаби ли са? хаха

Futbulfen
06.02.2013 19:47

Добър мач за Левски. Категорично надиграхме руснаците (националите им ги нямаше,но прилични имена играха) и 2:0 е най-малкото. Само Левски