Мадански иска мачовете на младежите да се играят в Благоевград

17:36
Мадански иска мачовете на младежите да се играят в Благоевград
Днешната футболна контрола между отборите на ОФК Пирин Благоевград и Банско 1951, завършила 0:0 на тренировъчния стадион на благоевградския клуб в село Рилци, бе наблюдавана и от селекционера на младежкия национален отбор на България Михаил Мадански. Той дойде тук заедно с част от своите помощници.

Пред журналисти Мадански каза, че интересът му към този контролен мач е продиктуван от желанието да види какво е състоянието на част от футболистите в двата отбора, които са сред кандидатите да попаднат в националния младежки тим за предстоящите тази година квалификации за "Евро-2015". Той изрази съжаление, че мачът не се играл на чудесния терен на градския стадион в Благоевград.

"Условията и тук не са лоши, добри са за това време, но не позволяват все пак футболистите да се изявят максимално", каза специалистът.

Мадански коментира и жребия за предстоящите евроквалификации, теглен преди дни в Нион. Както е известно, младежкият национален отбор на България ще започне квалификациите за Евро-2015 с домакинство на Андора на 1 юни тази година. В група 2, където попаднаха младите "лъвове", са още Русия, Дания, Словения и Естония. През месец юни предстои още една среща на България с андорците - гостуване на 5 юни. От септември до ноември 2013 г. българите ще изиграят по-голямата част от останалите си официални двубои - общо шест, а цикълът, водещ към шампионата в Чехия, ще завърши с два мача през септември 2014 г.

"След жребия говорих с много от треньорите в Европа, каза Мадански, но нито един от тях не беше доволен от жребия, на всеки му се струва, че другата група е по-лесна. И аз не правя изключение. Малко ме безпокои, че попаднахме в група с шест отбора и практически на всяка една дата трябва да играем официален мач. Започваме от 1 юни, а имахме предвидени контроли. Смятахме квалификациите да започнем септември, но сега нямаме много време за подготовка. Това е единственото ми опасение - че няма да ни достигне времето, но то никога не достига на треньорите, така че няма от какво да се оплакваме."

Михаил Мадански сподели, че е наблюдавал днес изявите на футболистите от ОФК Пирин и Банско, родени през 1992 и 1993 г.

"Всички играчи, родени през 1992 г. и след това, представляват интерес за мен, особено тези, които играят постоянно като титуляри в отборите си, каза той. Няма как да се случи футболист, който не е в игра в мачове от "В" група, аз да го пусна срещу Испания например."

Сред наблюдаваните днес футболисти Мадански спомена имената на Божидар Васев и Димитър Благов от ОФК Пирин, и Любомир Войнов от Банско.

Михаил Мадански каза в отговор на въпрос, че има желание всички мачове от евроквалификациите да се изиграят в Благоевград. Но това може да се случи, ако общината направи допълнителни инвестиции, за да отговори стадион "Христо Ботев" на изискванията за младежки квалификации, поясни той. Едно от тях е да има покрита трибуна за минимум 500 души.

"Стане ли това, ако не всичките, то поне голяма част от всички мачове ще изиграем в Благоевград", каза селекционерът на младите лъвове, който е разговарял с ръководството на града по темата.

Що се отнася до контролите, той съобщи, че за март месец се търси съперник, след като предвидената проверка със Словения няма да се състои, заради това, че двата отбора попаднаха в една квалификационна група. Има вероятност да се направи проверка с Гърция и мачът да бъде в Благоевград.

"Част от националните младежки и юношески отбори на България обичаме да идваме тук не само през зимата, стадионът е вече с осветление и позволява и в жегата да се играе, добави Мадански. Мен лично ме привлича в Благоевград и това, че голяма част от футболистите, които видам в младежкия отбор, са рожба на този регион и като че ли се чувстват по-добре тук, а традицията показва, че младежките и юношеските отбори много рядко губят в Благоевград", каза селекционерът на българските младежи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация