Нанси изненада Олимпик Марсилия

09:44
Нанси изненада
Олимпик Марсилия
Нанси изненадващо победи Олимпик Марсилия с 1:0 в мач от 23-ия кръг на френското футболно първенство. С първия си успех при гостуване в Лига 1 от началото на сезона възпитаниците на Патрик Габриел се измъкнаха от дъното на класирането.

Тимът вече заема 19-ото място с 18 точки и се доближи на 4 точки от спасителната зона. Разочароващата загуба пък остави домакините на третото място в подреждането с 42 точки. Лидер е Пари Сен Жермен с 48 точки, а на втора позиция е Олимпик Лион с 45 точки.

Марсилци започнаха по-добре мача, но не успяха да се възползват от първонвачалния си натиск. Постепенно гостите изравниха играта и дори бяха по-близо до гола, но Пол Ефулу не
успя да преодолее Стийв Манданда от добра позиция. В 61-ата минута английският халф Джоуи Бартън получи втори жълт и червен картон след грубо нарушение срещу Джамел Бакар.

С човек повече Нанси се възползва и стигна до победата с попадение в 73-ата минута, когато след центриране от корнер към близката греда Салиф Сане с глава засече към вратата, след което топката се отклони в Андре Аю и влезе в мрежата на домакините.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация