Буркина Фасо се класира на полуфинал след успех над Того (видео)

23:08
Буркина Фасо се класира на полуфинал след успех над Того (видео)
Отборът на Буркина Фасо се наложи над Того с 1:0 след продължения и се класира за полуфиналите на турнира за купата на африканските нации по футбол.

Като титуляр в състава на победителите започна халфът на Черноморец (Бургас) Исуф Уатара започна като титуляр, но той беше заменен в средата на втората част от Преджус Накулма.
Двубоят не беше особено зрелищен и малко положения пред двете врати.

Звездата на Того Емануел Адебайор беше най-близо до гола в редовното време. Малко след почивката той стреля опасно с глава, но бранителят на съперника Сейду Папапдетигири изби от голлинията.

Така се стигна до продължения, като в последната минута на първата допълнителна част Буркина Фасо нанесе своя удар. Чарлс Кабора центрира от корнер от дясно към близката греда и Джонатан Питройпа, нападател на френския Рен, с глава прати топката в мрежата.

Така в спор за място на финала Буркина Фасо ще играе срещу Гана.

Резултати от четвъртфиналите:

Буркина Фасо - Того - 1:0 след продължения, 0:0 в  редовното време

Кот Д'Ивоар - Нигерия - 1:2

в събота:

Южна Африка - Мали - 1:3 след дузпи, 1:1 в редовното  време и след продълженията

Гана - Кабо Верде - 2:0

Полуфинали:

Мали - Нигерия

Буркина Фасо - Гана



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Anders0n
03.02.2013 23:53

Помните ли преди време как се подигравахме на нашите национали,как може да са след някви си там Буркина Фасо дето не сме ги чували даже,а бяха пред нас в ранг листата на ФИФА ;D Ние не можем да се класираме за Европейско дори,а тия са на 1/2 финал,естествено не мога да сравня двата форума,но все пак си е постижение!

KingGeorge
03.02.2013 23:38

Браво, сега Адебайор ще се върне обратно при нас! Че и Дефо като се контузи иначе щяхме да сме като Испания - без нападател :Д

biser_gerrard
03.02.2013 23:13

Буркина Фасо са тазгодишното откритие на турнира, както бяха Замбия миналата година.Мисля, че могат спокойно да бият Гана и да играят финал.Очертават се интересни сблъсъци на 1/2 финалите *smile*