Мали победи Република Южна Африка след дузпи

09:15
Мали победи
Република Южна Африка
след дузпи
Националният тим на Мали отстрани във втори пореден турнир за купата на африканските нации домакина на шампионата, след като се наложи с 3:1 след дузпи над Република Южна Африка в четвъртфинален мач.

Малийците губеха в резултата до 58-та минута, когато капитанът Сейду Кейта изравни за крайното 1:1 в редовното време. Преди него, в 31-та минута, Тукело Рантие беше дал гол аванс на домакините от Република Южна Африка, които успяха да отбележат само едно от попаденията при изпълнението на дузпи. Сифиве Чабалала вкара първата дузпа, но неговите съотборници пропуснаха други три, а Шейх Диабате, Адама Тамбура и Махамане Траоре бяха точни за Мали.

Миналата година Мали повтори своя успех, след като заличи гол пасив и отстрани съдомакините от Габон на четвъртфинал. В следващия си мач малийците ще се противопоставят на победителя от сблъсъка между отборите на Кот Д'Ивоар и Нигерия, които играят по-късно днес.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ceco26
03.02.2013 12:21

само дузпите гледах и хич не се изненадах от слабата игра на ЮАР /за мен са слабаци с 1-2 добри играча само/-1 пропуск и 2 спасени...и от тях май никой не се осмели да се нацели малко нагоре-все на нивото на плонжа на вратаря