Миньор напуска "А" група

11:05
Миньор напуска "А" група
Отборът на Миньор Перник преустанови зимната си подготовка заради липса на финанси, твърди "7 дни спорт".
 
Ръководството на клуба не успя да намери спонсор на отбора, което принуди футболистите да се разбягат. По този начин Миньор няма да продължи участието си в "А" група и за Купата на България и ще бъде първият напуснал елита още преди да е започнал пролетният полусезон.
 
До последно в Перник таяха надежди, че ще успеят да намерят спонсор, който да осигури бъдещето на тима. Опитите на кметицата Росица Янакиева и изпълнителния директор ген. Йордан Димитров да намерят пари удариха на камък. Бившият собственик на Миньор Христо Ковачки не откликна на молбите да спаси тима, а огромните дългове на отбора спряха всички потенциални инвеститори да се нагърбят със задачата да запазят професионалния футбол в Перник.
 
Въпреки немотията треньорът на Миньор Николай Тодоров-Кайзера до последно таеше надежди, че и през пролетта тимът, който стряска сънищата на Левски и ЦСКА, ще продължи да играе в "А" група. Само за няколко дни в Перник събраха опитни футболисти, които можеха да помогнат в битката за спасението. След като обаче не получиха гаранция за бъдещето на Миньор, те се разбягаха. Чужденците Ерик Саме, Малик, Игор Джаймен и Якорудо вчера също напуснаха Перник, като сами ще си търсят отбори за пролетния полусезон.
 
Контролната среща между съставите на Видима Раковски и Миньор на терена в Правец няма да се играе днес. В Перник трябва да се молят за чудо, за да може и през пролетта феновете да гледат любимците си в елитната ни група.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Cvet666
03.02.2013 23:27

трябва ни роднина на Абрама или Шейх Мансур точно сега *lol*...няма да е същото без чуковете...

stoinochelsea
01.02.2013 17:41

Най-накрая да махнат този скапан отбор от А група!Пъни нещастници са тия*erm*

genchooo
01.02.2013 15:22

Софиянците се радват, все пак им бихме и 2-та "гранда" последния сезон и не искат повече унижения.

gQg
01.02.2013 17:34

Един път на 100 години сте били 2та гранда и вече голяма работа. Като сте такива 'великани' що си свалихте гащите срещу лудогорец?

likata
01.02.2013 14:38

Няма място за отбори който клякат.

krasenco
01.02.2013 12:32

Много жалко.Полувината отбори в А група изнемогват.Миньор е отбор,който трябва да играе в А група.На негово място ще гледаме недоразумения,като Черноморец Бургас-София

666_ultra_666
01.02.2013 11:37

Първо Рейнджърс, сега и Миньоро, на къде отива световния футбол. Платини е виновен за всичко!!!
*lol*