Новият сезон стартира на 8 август

17:30
Новият сезон стартира на 8 август
 На 8 август ще започне есенния дял на новия сезон 2009/2010 година, като той се предвижда да завърши на 13 декември със срещи от турнира за Купата на България. От сезон 2010/2011 година се предвижда квотите за чужденци извън Европейския съюз за всеки професионален клуб да бъдат намалени на три, а не както е в момента са пет. Предвижда се чужденците, които са в заварено положение със сегашните си договори, да си ги изпълнят докрай.

По предложение на отговорника за юношеските национални гарнитури Емил Костадинов, Изпълкомът разгледа вариант да бъдат направени две юношески елитни групи – едната до 17-годишна възраст, а другата – до 19 години. Повече подробности обаче ще бъдат обсъдени на следващото заседание на ръководния орган на българската футболна централа на 18 юни

Днес от страна на Асоциацията на българските футболисти и Професионалната Футболна лига бяха внесени предложенията за новия състав на Арбитражният съд, като председателят й ще бъде избран от Изпълкома на следващото заседание. Изпълкомът намери начин как да се избегне конфликта на интереси в него. Преди всяко решение на Изпълкома, всеки член ще обявява дали има финансова или друга полза от него. Ако това е така, той автоматична няма да гласува при вземането на решението по въпроса. Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви след заседанието, че все още текат процедурите по регистрацията на новия Изпълнителен комитет и тя не е отказана. Той каза:

"Все още тече разследване и си вървят стандартните процедури по регистрирането на новия Изпълком. В момента, в който ни бъде отказана регистрация или бъдем регистрирани, вие ще го разберете. Предвижда се новите юношески елитни групи да бъдат формирани още от предстоящата година, но все още нищо не е сигурно. На следващото заседание ще обсъдим по-подробно тези юношески групи. Смятам, че не е късно обсъждането на бюджета, тъй като до 31 май се подават необходимите документи за отчитането на 2008 година"

Изпълнителният комитет на БФС обсъди на днешното си заседание бюджета на футболната ни централа за 2008 година, който възлиза на 9 760 000 лева.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Adrian000
10.05.2009 13:45

НАМАЛЕТЕ БРОЯ НА ОТБОРИТЕ В А ГРУПА ! СПАСЕТЕ БЪЛГАРСКИЯТ ФУТБОЛ *stop*