Вижте съперниците на младежите по пътя към Евро 2015

14:13
Вижте съперниците на младежите по пътя към Евро 2015
Младежкият национален отбор на България ще започне квалификациите за Евро 2015 с домакинство на Андора на 1 юни тази година. На жребият, който бе теглен в Нион, лъвовете попаднаха в група 2, където са още Русия, Дания, Словения и Естония. През месец юни ни предстои още една среща с андорците - ще им гостуваме на 5 юни.

От септември до ноември 2013 година българите ще изиграят по-голямата част от останалите си официални двубои, общо шест на брой, а цикълът, водещ към шампионата в Чехия, ще завърши с два мача през септември 2014 година.

"Не ми се искаше да попаднем в група от шест отбора, защото това означава, че трябва да играем на всички предвидени дати за официални срещи и няма да имаме допълнително време за подготовка и избистряне на състава. Нашият тим е сравнително нов и имаме само една контрола зад гърба си. Задължително ще се стремим да си осигурим два приятелски мача през месец март, като те ще са единствените, които ще имаме преди началото на квалификациите. Нямаше много проблеми около оформянето на програмата в групата, общо-взето всички предложения бяха приети с леки компромиси. Русия е фаворит, но и Дания е традиционно силна на това ниво. Струва ми се, че със Словения сме равностойни. Ясно е, че целта на всички, борещи се за първите две места, ще е да се вземат максимум брой точки от мачовете с Андора и Естония. Ако трябва да сравнявам тази група с онази, в която бяхме с Холандия, Австрия, Шотландия и Люксембург, ми се струва, че в предишните квалификации потокът ни беше по-равностоен", коментира след жребия селекционерът на младежите Михаил Мадански.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

alexbalex
02.02.2013 08:58

e до 2015 има много време но добрата новина е че българия ще играят дано да спечелят еврото и тогава ще вдигаме тост*beer*