Того и Кот д'Ивоар на 1/4-финалите на КАН (видео)

21:28
Того и Кот д'Ивоар на 1/4-финалите на КАН (видео)
Отборът на Того се класира за четвъртфиналите на турнира за Купата на африканските нации след драматично равенство 1:1 срещу Тунис в последния кръг на мачовете от груповата фаза.

Точката помогна на Того да запази второто място в група "D" и да се класира за четвъртфиналитее, където ще срещне Буркина Фасо. Тунис остана трети в класирането с равни точки с Того - по 4, но с по-лоша голова разлика.

Того поведе с гол на Серж Гакпе в 13-ата минута след асистенция на капитана Емануел Адебайор, но Тунис се върна в мача след изравнителен гол на Халед Муели от дузпа в 30-ата минута. Тунис се нуждаеше от победа и след почивката бе по-активният
отбор. Тунизийците получиха право да изпълнят втора дузпа в 78-ата минута, но този път Муели стреля в гредата и така пропусна да донесе победата на своя отбор и класиране за следващата фаза.


توجو 1 - 1 تونس & تعليق رؤوف خليف by MohamedMarei

В другия мач от групата, който нямаше значение за крайното класиране, фаворитът Кот д'Ивоар вече си бе осигурил класиране за четвъртфиналите и спести сили срещу Алжир в мач, завършил 2:2. Слоновете завършиха първи в групата и на четвъртфиналите ще срещнат Нигерия.

Алжир поведе с 2:0 с голове на Софиан Феули в 64-ата минута от дузпа и на Арби Хилал Судани в 70-ата минута. Кот Д'Ивоар реагира светкавично и изравни след два бързи 
гола на Дидие Дрогба (77) и Бони Вилфред (80). Попадението на Дрогба е негово първо на турнира, след като бе оставен извън стартовия състав на Кот Д'Ивоар в първите два мача на отбора в групата. За Алжир на вратата пази бившият страж на ЦСКА и Славия Райс Мболи.


الجزائر 2 - 2 كوت ديفوار & كأس أمم أفريقيا by MohamedMarei

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

rockytoo
30.01.2013 22:28

След като Дрогба вкара Кот д'Ивоар имаха увереност и ги изравниха