\"Бял\" шамар за слабия Ботев

17:52
\"Бял\" шамар за слабия Ботев
Отборът на Славия разгроми Ботев Пловдив с 4:0 в първи мач от 26-я кръг на "А" футболната ни група. И четирите гола в срещата паднаха през второто полувреме на двубоя, който се игра на стадиона в квартал "Овча Купел" и бе ръководен от Христо Ристосков.

През първата част на срещата домакините от Славия имаха игрово и териториално предимство, но не успява създадат опасни положения за гол пред вратата на стража на Ботев Павел Станев. Гостите от своя страна разчитаха предимно на контраатаки, като създадоха само едно опасно положение пред Емил Петров.

Първият гол за Славия падна в 50-а минута, когато влезлият като резерва Мартин Керчев реализира след изстрел от границата на наказателното поле на Ботев.

Само пет минути по-късно интригата в мача умря, когато вратарят на гостите Станев извърши нарушение срещу Дубала, за което бе изгонен от игра и "белите" получиха прави да изпълнят дузпа. Зад топката застана Асен Николов и без проблем преодоля влезлият преди секунди в игра Лилчо Арсов.

В 61-а минута Бето направи резултата класически, след премерен удар от дясно, но това не бе всичко.

Разгромът за "канарчетата" дойде в в 81-а минута, когато Дубала се възползва от недобре отбита топка от страна на Арсов и оформи крайното 4:0 за Славия.

След този мач отборът на "белите" запазва 6-о си място във временното класира на "А" група, а Ботев Пловдив се смъкна на 14-а позиция и вече е в зоната на изпадащите, а тимовете на Миноьр Перник и Вихрен Сандански още не са изиграли своите срещи от кръга.

Стартови състави:

Славия:
Емил Петров, Дяков, Морац, Николов, Кавдански, Попара, Карлос, Дубала, Виктор Дениран, Бето, Ортега

Ботев Пловдив:
Станев, Божков, Гаров, Попов, Станков, Гаджалов, Орловски, Манчев, Тимонов, Андонов, Аврамов

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Evoto
09.05.2009 16:04

Трагедия, и като си представите, че всико това е заради селяка!