Президентът на Шумен завежда дело за измама срещу Пичоне

18:51
Президентът на Шумен завежда дело за измама срещу Пичоне
"Бившият треньор на ФК Шумен 2010 е измамник. За редицата злоупотреби, извършени от него ще сезирам прокуратурата". Това заяви на пресконференция в пресклуба на БТА президентът на клуба Георги Георгиев. 

По думите му Пичоне се е представял за спортно-технически директор на клуба и в това си качество е взел над 30 хиляди евро от италиански спонсори, а парите не са стигнали до отбора. Според президента на ФК Шумен 2010 Пичоне е излъгал и хора в България и даде пример с над 13 000 лева дадени на италианеца от шуменеца Пенчо Захариев и други хора от града. 

"Когато го освободихме от треньорския пост на 18 януари тези хора ме помолиха да не му връчвам заповедта три дни, за да си вземат парите, но това така и не стана", уточни Георгиев. 

"Заради редицата закононарушения, извършени от Пичоне ще сезирам
прокуратурата", заяви Георгиев. Той уточни, че ФК Шумен 2010 ще си потърси правата и в италиански съд, където вече е заведено дело за измама срещу бившият треньор на отбора. 

Президентът на ФК Шумен 2010 Георги Георгиев днес даде пресконференция в пресклуба на БТА в града във връзка с вчерашният скандал, при който бившият треньор на отбора Енрико Пичони е искал да проведе тренировка на градския стадион с десетина италиански футболисти под предлог, че тренира тима. 

Както БТА информира вчера, Георгиев е подал сигнал на телефон "112" за случващото се. След като пристигналите полицаи са провели разговор с Пичоне и доведените от него състезатели, те са си тръгнали. 

На пресконференцията днес президентът на ФК Шумен 2010 каза, че дори има съмнения за уговаряне на мачове по времето на Пичоне. 

"Не можеш да отидеш да играеш с предпоследния в групата и да паднеш с 6 на 1", заяви Георгиев. 

По думите му в момента клубът има договор с 14 футболисти, водят се разговори и с други играчи от България, които тренират в населените места, в които живеят. Предвидена е подготовка на футболистите на клуба в Италия, където се очаква към отбора да се присъединят и местни играчи. Водят се разговори с нови спонсори и треньори от Италия, допълни Георгиев. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация