Трансферен дневник, 28 януари: Тотнъм и Шалке 04 се разбраха за Холтби

19:29
Трансферен дневник, 28 януари: Тотнъм и Шалке 04 се разбраха за Холтби
Трансферен пулс на деня (28.01.2013 г. - понеделник):

Вратарят Петър Денчев стана четвъртото ново попълнение в Локомотив Пловдив. Днес 23-годишният страж подписа договор за година и половина с родния си клуб. Денчев се присъедини към черно-белите още в началото на лагера във Варна, като за последно игра в Черно море. В своята кариера пловдивчанинът се е подвизавал още в Спартак (Пд) и Сливен. Освен него договори с Локо (Пд) през настоящия трансферен прозорец подписаха Георги Мечечиев, Атанас Атанасов и Четин Садула.
 
Междувременно стана ясно, че еквадорецът Леон Кваме Валенсия и подвизавалият се за кратко в Левски Иван Стоянов ще минат на проби при смърфовете. Двамата ще тренират с черно-белите до четвъртък, когато наставникът Стефан Генов ще може да ги види в игрова обстановка в контролата срещу Гигант Съединение.
 
Холандски футболист се присъедини към лагера на Ботев Пловдив в Агия Напа. Това е 25-годишният Марлон Перейра, който в последните три сезона е бил състезател на участника в Ередивизи Вилем II. Новото попълнение ще изкара пробен период, след което Станимир Стоилов ще реши дали той ще остане в отбора.
 
От днес футболистът на Берое Иван Горанов ще бъде на пробен период в полския Гурник Забже, които са на подготовка в Анталия, съобщава официалният сайт на клуба от Стара Загора. Горанов получи разрешение да тренира и играе контроли с полския тим до неделя (3 февруари). На 1 февруари Гурник ще играе контрола в Турция с шампиона на Русия Зенит (Санкт Петерсбург). В нея ще се включи и Горанов.
 
Бившият нападател на Литекс Уилфред Нифлор беше преотстъпен до края на сезона на отбора Париж ФК, който се състезава във френската трета дивизия. Нифлор се върна в родината си през януари 2011-а година, когато Литекс го продаде на отбора на Ним.
 
Спряганият за нов в Славия Димитър Макриев има голяма пречка да премине в белия клуб, уточнява "7 дни спорт". Нападателят се опита да си намери отбор, но не успя и засега остава в Ашдод. От много време Славия проявява интерес към тарана, а Велислав Вуцов проучваше възможността да го привлече. За момента това обаче е невъзможно, тъй като Макриев има клауза за откупуване от 150 000 евро, което автоматично спира връщането му в България. Нападателят има договор с настоящия си тим до края на сезона. През лятото той може да премине в друг клуб като свободен агент.
 
Себастиян Скиорили най-вероятно ще се раздели с ЦСКА, пише "Тема Спорт". Аржентинецът не се вписва в стила на отбора и не можа да защити претенциите си по време на първия лагер в Турция. Днес Миодраг Йешич ще обяви поне две имена пред ръководството, за които ще настоява да не пътуват с ЦСКА за втората част от подготовката. Едното от тях е Скиорили.
 
Дидие Дрогба е получил предложение да се завърне в Челси през миналата седмица, съобщава "Дейли Мейл". Нападателят, който е обожаван от сините фенове, е получил оферта от собственика на клуба Роман Абрамович да подпише договор до края на сезона с опция за нов сезон на "Стамфорд бридж". Играчът се е колебал, но в крайна сметка е предпочел да подпише с Галатасарай. Чим Бом продължава участието си в Шампионската лига през този сезон и това е изиграло важна роля в решението на Дидие Дрогба.
 
Плеймейкърът на Барселона Шави Ернандес подписа нов контракт с клуба, съобщава официалният сайт на блаугранас. Шави парафира днес следобед и така трябва да остане на „Камп Ноу“ до 30 юни, 2016 година. Полузащитникът се присъединява към капитана на Барса Карлес Пуйол, който направи същото миналата седмица. 
 
Още миналият месец каталунските шефове обявиха, че са постигнали нови сделки с ветераните в клуба, както и с Лионел Меси, който пък трябва да остане в Барса до 2018 година.
 
 
Рани Кедира, по-малък брат на германския национал и играч на Реал Мадрид Сами Кедира, продължи своя договор с Щутгарт до 2015 година, съобщи днес първодивизионният германски футболен клуб.
 
 
Българският национал Станислав Манолев не се появи на днешната тренировка на ПСВ Айндховен, съобщават холандските медии.
 
27-годишният Манолев, който не влиза в плановете на треньорското ръководство за червено-белите, ще се срещне с техническия директор Марсел Брандс до края на деня и двамата ще обсъдят бъдещето на футболиста. От холандския клуб искат 1,5 милиона евро за правата на българина, който има договор за още 18 месеца. Най-сериозен интерес към Манолев има от страна на Фулъм. Англичаните през миналата седмица дори пратиха официална оферта за привличането на играча под наем до края на сезона, но от ПСВ отхвърлиха предложението и бяха категорични, че ще се разделят с българина само с продажба.
 
Манчестър Юнайтед ще привлече вратаря на Стоук Сити Асмир Бегович. Трансферът ще стане факт през лятото, съобщава "Дейли Мейл".
 
Стражът бе обект на сериозен интерес от някои от грандовете във Висшата лига, като босненецът е избрал червените дяволи. Сър Алекс Фъргюсън включи Бегович в списъка с желани футболисти, след като Давид де Хеа и Андерс Линдегаард продължават да показват несигурност под рамката. Медиите на Острова предполагат, че испанският вратар ще се завърне в Примера дивисион след края на настоящия сезон.
 
Близки приятели на Бегович разкриват, че 25-годишният вратар на Стоук е предпочел Юнайтед, вместо да бъде резерва на Джо Харт в Манчестър Сити.
 
Изпълнителният директор на Милан Адриано Галиани обяви, че тимът е постигнал напредък в преговорите за нападателя на Манчестър Сити Марио Балотели
 
"Дали са още 99,9%, че Балотели няма да дойде? Не, сега са 99,5%", каза Галиани.
 
На Апенините се появиха и информации, че Милан е предложил 20 млн. евро за Балотели, а "Rai Sport” твърди, че Кевин-Принс Боатенг може да бъде включен в сделката. 
 
Стандарт Лиеж се подсили с услугите на 23-годишния бранител Зиа Диабате. Котдивоарският футболист ще се присъедини към белгийския тим с трансфер от Дженоа.
 
АЗ Алкмаар привлече 26-годишния полузащитник на Хераклес Уили Овертоом. В същото време червено-белите преотстъпиха атакуващия си полузащитник Ерик Фалкенбург на НЕК Ниймеген.
 
Полузащитникът на Куинс Парк Киърън Дайър премина във втородивизионния Мидълзбро.
 
След серия от продължителни преговори, Тотнъм постигна споразумение с Шалке 04 за трансфера на Люис Холтби. Според информациите, шпорите ще платят 1.75 млн. евро за правата на немеца. 22-годишния халф ще се присъедини към новия си клуб още тази зима.
 
Днес се очаква острието на френския Лион Мишел Бастош да пристигне в Гелзенкирхен, за да финализира трансфера си в Шалке 04 (Bild).
 
Ливърпул и Интер се разбраха за Филипе Котиньо. Новината бе потвърдена и от президента на нерадзурите Масимо Морати (Sky Italia).
 
Отборите на Тотнъм и Нюкасъл водят битка за подписа на нападателя на Спортинг Лисабон Рики ван Волфсвинкел (Metro).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

andrew1
29.01.2013 09:48

Дано Нюкясъл вземе Волфсвинкел, не м останаха нападатели. То не, че Тотнъм имат)))

GiroudandSanti
28.01.2013 21:18

То пул от седмици уж договорили Котиньо ама все още не официално,но все пак ще премине сигурно,но не знам да ли е точния човек за пул ?

degea97_
28.01.2013 21:12

Тотнъм и Шалке се разбраха много отдавна , когато Спърс съобщиха на Официалната им страница *wink* Много сте назад със времето *lol*

TotHamFan
28.01.2013 21:08

Много добра новина, че ще привлечем Холтби още зимата. А относно за този нападател на Спортинг аз за първи път го чувам и не знам как играе. Някой да сподели впечатления за него. *smile*

degea97_
29.01.2013 00:26

Явно толкова следиш Европейския Футбол , момчето е много добро , мога спокойно да кажа че е като Роналдо навремето във Спортинг *wink*

TotHamFan
28.01.2013 21:16

Гледам миналата година има за 46 мача 25 гола, което е добре според мен.

dzhalev_71
28.01.2013 21:12

Рики е страшен голаджия. Преди Спортинг играеше в Утрехт ако не се лъжа и редовно бележеше. Има доста добро позициониране в наказателното и силен удар. Смятай щом по едно време Мачнестър Юнайтед го искаха за какво става въпрос.

bgsamuil
28.01.2013 20:43

Интересното за към края на прозореца *smile*