Футболист на Берое на проби в Гурник Забже

11:47

Футболист на Берое на проби в Гурник Забже
От днес футболистът на ПФК " Берое" Иван Горанов ще бъде на пробен период в полския Гурник Забже, които са на подготовка в Анталия, съобщава официалният сайт на клуба от Стара Загора.

Горанов получи разрешение да тренира и играе контроли с полския тим до неделя (3 февруари). На 1 февруари "Гурник" ще играе контрола в Турция с шампиона на Русия "Зенит" (Санкт Петерсбург). В нея ще се включи и Горанов.

По време на летния си лагер в Рогла, Словения "Берое" изигра контролна среща с "Гурник" (Забже, Полша), която старозагорци спечелиха с 2:0. Иван Горанов влезе в игра в 70-ата минута на мача. Попаденията за Берое вкараха Антонио Ливраменто в 51-ата и Владимир Зафиров в 59-ата минути.

След 15 изиграни мача "Гурник" са на 4 място в полското първенство, със само една загуба. Отборът е шампион на Полша 14 пъти, Носител на Купата на Полша – 6 пъти и веднъж носител на Суперкупата. В момента в отбора от Забже има само двама чуждестранни футболисти.

Иван Горанов е роден на 10 юни 1992 година във Велинград и е юноша Чепинец. Още от рано е забелязан от скаути в столицата и за кратко тренира в школата на ЦСКА преди да бъде привлечен в "Левски". Може да играе по двете крила и като централен нападател. Записа два мача с фланелката на "Левски" в "А" група, като и в двата влизаше като резерва. Той замени Марко Видович в 64-ата минута, при победата с 2:0 над "Видима-Раковски" (Севлиево) в София, а две седмици по-късно се появи в 74-ата минута на мястото на Александър Александров, при успеха с 1:0 над "Черно море" (Варна) отново в столицата. Преминава в "Берое" през миналото лято като част от трансфера на Тодор Христов в "Левски". През сезон 2011/2012 играе в 9 срещи за "Берое" (433 игрови минути). През този сезон има 6 мача с екипа на Берое.

Горанов е младежки национал на България. Има три мача за U21 националния тим - през август Мартин Райнов и Иван Горанов взеха участие в тридневния лагер в Тетевен, завършил с двустранна игра. В нея Мартин Райнов се отличи с гол, за който асистира Иван Горанов. След това те се включиха в контрола с Литекс (Ловеч) през октомври 2012 г. В средата на ноември двамата играха и в контрола с Македония завършила 1:1. Горанов игра цял мач.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация