Сиригу подобри рекорд на Лама, ПСЖ с победа (видео)

09:33
Сиригу подобри рекорд на Лама, ПСЖ с победа (видео)
Пари Сен Жермен отново е на върха във френското първенство, след като измъкна победа с 1:0 от Лил в среща от 22-ия кръг. Успехът на парижани дойде благодарение на автогола на защитника на гостите Орелиен Шеджу, който сгреши в 68-ата минута.

В същото време вратарят на ПСЖ Салваторе Сиригу подобри рекорд на Бернар Лама и вече 697 минути не е допуснал гол. Това прави седем поредни срещи със суха мрежа за Сиригу.

Гостите от Лил имаха нещастието да им бъде отменен гол преди почивката, след като Рони Роделен прати топката в мрежата и съдията имаше основания да го зачете. Другата добра възможност за гостите беше в 34-ата минута, когато те направиха контраатака. Топката беше изритана напред, а съдията маркира засада на Нолан Ру, въпреки че нападателят ясно показа, че няма да играе с топката. Решението на съдията Фреди Фотрел вбеси играчите на Лил и Марвен Мартен беше декориран с жълт картон за протести.

След това обаче ситуациите пред нападателите на Пари Сен Жермен бяха много повече. Единственото попадение падна в 68-ата минута, когато Езекиел Лавеци центрира, а вратарят на гостите Стив Елана не успя да улови топката. Тя се отби във вратара на
защитника Шеджу и влезе в мрежата.

Суперскъпата покупка на ПСЖ Тиаго Мота отново се контузи и 10 минути след началото на второто полувреме той беше заменен от Марко Верати със съмнение за разтежение на бедрен мускул. В последните 10 минути Лил създаде една добра атака, в която Флоран Балмон изведе по диагонала Димитри Пайе. Вратарят Сиригу блокира първия удар на нападателя, а след това топката беше изчистена.



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация