ЮАР и Кабо Верде продължават напред от група А (видео)

22:44
ЮАР и Кабо Верде продължават напред от група А (видео)
Домакинът Южна Африка и считаният за аутсайдер отбор на Кабо Верде се класираха за четвъртфиналите на турнира за купата на африканските нации.

Южна Африка финишира на първо място в група А след равенство 2:2 в последния мач срещу Мароко, докато Кабо Верде постигна драматична победа над Ангола с 2:1, която прати тима във фазата на елиминациите.

Кабо Верде губеше в резултата до 80-а минута след автогол на Фернандо Невес в 33-а минута, като този резултат елиминираше тима от турнира.

В 81-а минута Фернандо Варела изравни, а в добавеното време резервата Елдон вкара победния гол за Кабо Верде, който сензационно класира отбора на четвъртфинал.

В другия мач от групата в Дърбан домакините от Южна Африка направиха равенство 2:2 с Мароко, което бе напълно достатъчно за първото място в класирането.

За Мароко това е трето поредно равенство в групата и тимът остана трети в крайното класиране.

Мароко поведе срещу южноафриканците в 10-а минута с гол на Исам Ел Адуа с глава след корнер. Мей Маланго изравни за Южна Африка в 71-а минута.

Мароко отново взе аванс след гол на Хамза Хафиди в 82-а минута, но пет по-късно защитникът Сиябонга Сангвен донесе скъпоценната точка за Южна Африка, която класира отбора на
четвъртфиналите.





Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация