Кметът на Плевен и босът на Спартак с важна среща

13:59
Кметът на Плевен и босът на Спартак с важна среща
Кметът на Плевен проф. Димитър Стойков съобщи днес, че е поканил собственика на местния Спартак Плевен Иван Динов на среща в понеделник, на която да се реши бъдещето на футболния клуб. Причината е заявения отказ на Динов от отбора след провалената тренировка на тима на 17 януари. Кметът поясни, че до момента не е търсен нито по телефона, нито в кабинета от акционерите Иван Динов и Даниел Митов, които са му изпратили писмо-предложение. Документът не е нотариално заверен и не може да послужи на общината, каза Стойков. Градоначалникът заяви готовност общината да поеме отбора до намирането на друг спонсор.

Това ще стане само след среща със сегашния собственик Иван Динов, ако той наистина се откаже, уточни Стойков и поясни, че ще го приеме утре по-всяко време. Кметът е готов да внесе предложение в общинския съвет да бъдат отпуснати 300 хиляди лева в подкрепа за футболния клуб, за да завърши първенството в "Б" група. Остава и обещанието му, че при влизане в "А" група ще осигури 500 хиляди лева за ремонт на стадион "Плевен". Кметът е научил, че петима от титулярите на тима са поискали да бъдат освободени, но според него, ако общината поеме Спартак, отборът няма да се справи с поставената задача без тези опитни футболисти.

"Гарантирам, че съм готов да предприема каквото е необходимо, за да продължи отборът напред", бе категоричен Стойков. Той е водил разговор с областната дирекция на полицията, откъдето са гарантирали сигурността на проявите, свързани с футболния клуб.

В писмо-предложение, получено от кмета и от председателя на общинския съвет, акционерите Иван Динов и Даниел Митов заявяват, че "поради последните провокации" срещу тях, като ръководство на ПФК Спартак 1919, са решили "да се откажат от бъдещо финансиране и подпомагане на клуба". За да не се стигне до изваждането му от "Б" група, те изразяват надежда, че "ръководството на общината ще вземе нужните мерки". Двамата са заявили желание "да предоставят безвъзмездно акциите на клуба на общината", като ще погасят "всички натрупани задължения до момента".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация