Трансферен дневник, 25 януари: Има ли нужда Реал от нов вратар след контузията на Касияс?

20:32
Трансферен дневник, 25 януари: Има ли нужда Реал от нов вратар след контузията на Касияс?
Трансферен пулс на деня (25.01.2013 г. - петък):
 
Монтана подписа договори с двама нови футболисти. Това са свободните агенти Христо Иванов и Венцислав Иванов, които ще довършат сезона в новия си тим. Христо Иванов беше освободен от Ботев Пловдив и избра предложението на бившия си отбор Монтана, където беше неизменен титуляр преди трансфера при канарчетата.
 
Венцислав Иванов пък прекрати договора си с Миньор Перник и се завърна в отбора, чийто юноша е. Той беше голмайстор на Монтана до 2010 година, когато заигра в Кипър. На проби в Монтана е 27-годишният външен халф Зонго, който ще бъде тестван в контролата срещу Любимец в събота. Той е от Буркина Фасо, но последния сезон игра в Малта.
 
Младежкият национал Димитър Благов премина от Нефтохимик в ОФК Пирин (Благоевград). Снощи лявото крило се присъедини към лагера на орлетата в Сандански, а пристигането му е част от амбициозния проект на Пирин за скоростно завръщане на най-високо ниво в българския футбол.
 
 
Нефтохимик пък се раздели с още двама играчи. Това са Станимир Андонов и вратарят Георги Стоянов. Вратарят Георги Стоянов, който е юноша на клуба ще играе през пролетта в отбора на Мастер. След контролите със Созопол и Несебър още няколко футболисти ще бъдат освободени, за да се редуцира групата до 25 играчи, които ще заминат на лагера в Правец.
 
Берое подписа договор с алжирския полузащитник Амир Саюд и предложи контракт на естонския халф Сандер Пури. Двамата бяха на проби, но от треньорския щаб са останали доволни от изявите им по време на тренировъчния процес. 24-годишният естонец, който има изиграни 47 мача с националния си отбор, дори изигра едно полувреме в контролата срещу Ботев Гълъбово (4:0), но в понеделник ще даде окончателен отговор дали приема условията по контракта на старозагорския клуб.
 
Атлетико Мадрид привлече левия бек Емилиано Инсуа от португалския Спортинг Лисабон, съобщи вестник "Марка". Според информацията дюшекюиите ще платят около 3,5 милиона евро за аржентинеца. Според "Марка" Атлетико ще опита да привлече и полузащитника Йоан Гуркюф под наем от Олимпик Лион.
 
Лявото крило на Барселона Исак Куенка може да проведе останалата част от сезона в тима на Арсенал под наем, пишат испанските и британски медии. Артилеристите отдавна следят изявите на 21-годишния футболист, който не игра през последните 8 месеца заради сериозна травма в коляното. Предполага се, че вариантът с преотстъпването изглежда приемлив и за двете страни. 
 
Агентът на Светослав Тодоров призна, че нападателят е готов във всеки един момент да се завърне в английския Портсмут, където направи име.
 
Ветеранът в момента играе в украинския елит с Ховерла Ужгород с договор до края на сезона. Агентът на футболиста, Лий Пейн, обаче призна пред английските медии, че клиентът му е готов да се откаже от контракта и да се върне в Помпи. Тоди е добре познат в отбора от третото ниво на английския футбол, за който вкара 33 гола в 54 старта. Портсмут е със сериозни финансови проблеми, но завръщането на Тодоров няма да повлияе на това, категоричен е Пейн. Тодоров вкара 26 гола за английския тим през сезон 2002-2003, когато стана и голмайстор на Чемпиъншип. 
 
"Говорих с Тоди и той е готов да се завърне. Имаше разговор и то доста положителен. Чакаме да видим как ще се развият нещата. Заплатата, за която се говори и Помпи може да плати, не е проблем. Ако Помпи иска трансфера да стане, той ще стане", заяви Пейн. 
 
 
Манчестър Юнайтед официално финализира трансфера на Вилфред Заха от Кристъл Палас. Новината бе потвърдена на официалния сайт на червените дяволи. 20-годишният нападател, който е определян от мнозина като талант номер 1 на Острова, ще се присъедини към новия си клуб след края на сезона. До края на настоящата кампания роденият в Кот д'Ивоар футболист ще бъде ангажиран със задачата да помогне на Кристъл Палас да спечели промоция за английската Висша лига.
 
" Манчестър Юнайтед, Кристъл Палас и Вилфред Заха постигнаха споразумение за играча, който ще се присъедини към клуба през месец юли 2013 година", съобщават червените дяволи на официалния си сайт. 
 
20-годишният национал на Англия ще струва на Манчестър Юнайтед 15 милиона паунда
 
Бившият мениджър на Челси Роберто ди Матео посъветва Франк Лампард да премине в Лацио.
 
"Лампард е голям професионалист. Мисля, че поне още 2 години може да играе на най-високо ниво. Посъветвах го да премине в Лацио. Това ще е добър избор както за него, така и за орлите", сподели италианският специалист пред медиите на Ботуша.
 
Един от лидерите в португалското първенство Порто си осигури трансфера на машината за голове Лиедсон от Фламенго. Нападателят, който е бивш състезател на Спортинг Лисабон, ще играе като преотстъпен при синьо-белите. 
 
От Порто съобщиха, че 35-годишният Лиедсон ще играе като преотстъпен на ещадио "До Драгао" до края на настоящия сезон. Нападателят се завръща в португалското първенство след две години отсъствие. Лиедсон има над 300 мача и повече от 170 гола за Спортинг. Роденият в Бразилия голмайстор носи екипа на Португалия на Мондиал 2010.
 
В Нюкасъл получиха добри новини днес, след като стана ясно, че капитанът Фабрицио Колочини ще остане в тима поне до края на сезона. 31-годишният бранител преговаряше от известно време насам със своя клуб, тъй като помоли да бъде пуснат да се прибере да играе в своята родина Аржентина, заради лични причини. В крайна сметка, двете страни се разбраха и той ще продължава да извежда Нюкасъл с капитанската лента, поне до края на кампанията. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Zizzo82
25.01.2013 22:36

Аз съм за Сезар ! Голям вратар !!!!!!!!!!!!!!!!!!33

rooney_fen_256
25.01.2013 21:36

Аз ли съм сляп или Уинър се изложиха? Защо няма трансферна спекулация отговаряща на заглавието? *thinking*

ivanrealmadrid1
25.01.2013 21:54

и аз това търся ... а иначе ако има някакъв шанс за сезар от OPR няма да е зле