Вердер вкара три на Хамбургер и ще играе на финал в Истанбул

23:37
Вердер вкара три на Хамбургер и ще играе на финал в Истанбул
Вердер Бремен се класира на финала за Купата на УЕФА, след като победи Хамбургер с 3:2 като гост и надигра своя противник.

Домакините откриха резултата в 13-а минута с прекрасно попадение на Ивица Олич, който елегантно се измъкна от опеката на Налдо и преодоля Тим Визе. Диего изравни с още по-красив гол в 29 -а минута. Бразилецът бе изведен сам срещу Рост и с технично докосване матира стража на домакините.

През втората част на двубоя гостите натиснаха своя съперник и след грешка на Рост в 65-а минута Клаудио Пизаро вкара изключително ценен гол за бременци. В 83-а минута капитанът на гостите Франк Бауман покачи на 3:1 след центриране от корнер.

Хамбургер се хвърли в отчаян щурм и три минути преди края Ивица Олич наниза второто си попадение в мача и даде надежда на домакините.

В крайна сметка, Вердер удържа преднината си и по правилото за головите на чужд терен, с общ резултат 3:3, момчетата на Томас Шааф се класираха за финала на турнира в Истанбул.

Съставите на Вердер Бремен и Шахтьор Донецк ще се изправят във финала на надпреварата един срещу друг на 20 май в Истанбул.

Хамбургер - Вердер 2:3

1:0 - Олич - 13 мин
1:1 - Диего - 29 мин
1:2 - Пизаро - 65 мин
1:3 - Бауман - 83 мин
2:3 - Олич - 87 мин

Хамбургер: Рост, Алекс Силва, Матайсен, Янсен, Петрич, Олич, Яролим, Троховски, Гравгаард, Демел, Питройпа

Вердер: Визе, Бьомих, Бауман, Налдо, Фриц, Розенберг, Диего, Юзил, Фрингс, Пизаро, Мертезакер

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Lucas_Podolski
08.05.2009 11:16

В грешка си само, че не съм фен на Юнайтед. И ако прочетеш внимателно коментара ми, ще видиш, че не съм те обиждал...
Просто не знам как може толкова убедено да говориш, че този мач е уреден. Все пак ако (според теб) няма "честност във футбола", поне на такова високо ниво, то защо ти си футболен фен. Не знам как видя уговорката и в инфарктния начин по-който Байерн обърнаха Хетафе. Прочети коментарите и за другия полуфинал, за "специалистите" които знаели "преди 2 седмици, че Хамбургер, ще се класира". Е това не са ли пълни глупости - според теб мача е уговорен, за да може Хамбургер да си вземе мача в първенството. Ако Хамбургер бяха били, щеше да кажеш, че уговорката е била - финал за Купата срещу финал за УЕФА. Помисли! Винаги можеш да си намериш причина за да кажеш, че някой мач е уреден. Атова, че в нашето първенство всеки втори мач е уговорен, не ти дава право да плюеш така другите първенства, камо ли Купата на УЕФА.

brickbat
08.05.2009 10:23

когато другите потребители от сайта те ругаеха и аз си казах " абе това е наше момче левскар, фен на юнайтед дай да го напиша нещо в негова подкрепа", е явно съм в грешка за теб, защото определено ти си като dunavec, alex_su, metoDueB с малки незначителни разлики. Виж програмата на Хамбургер и сам ще се убедиш, че те ще спечелят всиките си срещи до края на шампионата, но да ще играя 2ка за Хамбургер и ще спечеля ако не значи съм се заблудил жестоко. Но както този мач казах, че ще свърши с подобен резултат, така и миналата година не се изненандах на Хетафе Байерн когато вкара в продълженията и стана 3 : 3. Незнам на каква възраст си ти lucas_podolski, но се радвам, че все още вярваш в честността във футбола и наистина не го казвам с ирония *wink*

Lucas_Podolski
08.05.2009 10:14

Евала, разбирач! Как го пресметна, че така ще стане? Как видя уговорката между Хамбургер и Вердер? Да не би да е "Финал за Купата и Финал за УЕФА, срещу 3 точки в шампионата", при положение, че Хамбургер изостават на цели 5 от Волфсбург?!?!?!
Айде играй мача 0:1, спечели умопомрачителна сума и тогава ела, кажи, че е уговорен. В БГ сме така - 8 милиона политици и футболни специалисти!!!

brickbat
08.05.2009 09:30

Не снощи се доказа, че УЕФА е най - явния продажен турнир, а когато в него играят и немски тимове - определено започвам да си харесвам българското първенство и българската мафия. Сега може да пуснете точен резултат в неделния мач между тези два отбора и той е 0 : 1. Продължавайте да си вярвате, че всичко е fair play и да не виждате по далече от носа си, въпреки че незнам какво трябва да стане след като на повечето отбори на фланелките им пише разни бук. къщи и вие още да не разберете, че парите на днешно време изместват всичко, за съжаление... На мен също ми се иска да се играят срещи които да не са оговорени, но след някоя друга годинка няма да има такива...

Monty
08.05.2009 08:30

Снощи се доказаха две неща: 1) бундеслигата е може би най - непредсказуемия шапионат в Европа , според мен се получи много по-интересен полуфинал в сревнение с тези в шамп.лига 2) когато едиин специалист е години наред в един отбор , дори в сезон , в който отборът му не върви , винаги има шанс да изригне в мача на сезона си .

idol_bg
08.05.2009 00:53

Силен сезон за Вердер.Финал за УЕФА и финал за купата на Германия.В първенството...не много добре,но то е за сметка на другите 2 турнира.

lassitar2
07.05.2009 23:46

Вердер Шампион..И съдият не можа да спре Бременските музиканти...Смешни картони за Алмейда и Диего,но това няма да попречи на Вердер да триумфура в Истанбул..