Литекс приключи лагера си в Гърция с равенство

18:48
Литекс приключи лагера си в Гърция с равенство
Литекс завърши наравно 1:1 със солунския Ираклис в последната си контрола от първия зимен лагер. Оранжевите могат да съжаляват за изпуснатия успех, тъй като имаха поне 4 отлични възможности да вкарат още един гол.

След три години в долните дивизии и два фалита, Ираклис се обедини с отбор от крайните квартали на Солун, но без дългове. Сега синьо-белите от втория по големина гръцки град е на 5-о място във втора дивизия.

Страничния рефер пък ощети грубо момчетата на Стоичков, отменяйки заради несъществуваща засада попадение на Иса, твърди официалният сайт на ловчанлии. Заради леки здравословни оплаквания спарингът пропуснаха основни фигури като Йеленкович, Георги Миланов и Ваюши и това принуди треньорския щаб да не рискува с пускането им в игра.

Ловчанлии бяха по-активни от самото начало, но не съумяха по най-добрия начин да завършат 2-3 добри атаки. В една от ситуациите Томи Костадинов изведе отлично Ванжер , но стражът Восниадис предвидливо излезе и го блокира. В 32-та минута обаче бразилецът надбяга отбраната и хладнокръвно откри резултата. Малко след това топовен шут на Симеон Славчев от 25 метра мина на педя от горната греда.

Втората част започна с 5 смени и 100% пропуск на Исмаил Иса, който излезе сам срещу вратаря, но се засуети и топката му бе отнета. В 55-та минута при първата си по- сериозна атака домакините стигнаха до изравнителен гол, дело на испанеца Туни, възползвал се от грешка в центъра на отбраната. В 68-ата минута българите бяха сериозно ощетени от страничния съдия, който не призна чист гол на Иса. Влезлият като резерва юноша Никола Колев стреля и при добавката нападателят се разписа, но незнайно защо бе вдигната засада. Натискът на оранжевите продължи с нов сериозен, но изтърван шанс. Този път Герасим Заков от точката на дузпата не можа да намери мрежата след отличен извеждащ пас на партньора си в атака Иса. Най-малкият в състава на Литекс Кирил Десподов можеше да се превърне в герой за своите.В 87-ата минута той се озова на стрелкова позиция и се опита технично да матира стража на гърците, но топката прехвърли и вратата.

Ираклис Солун - Литекс Ловеч 1:1

Голмайстори: 0:1 Ванжер (32), 1:1 Туни (55)
Стадион: Тренировъчен терен Микра Център, Солун,150 зрители
Литекс: Пиргов, Стр.Попов, Ил.Миланов, Бодуров, Божиков, Славчев, Ал.Цветков, Т.Костадинов, Ванжер, Цветанов, Кр.Петков (Евг.Александров, Грозев, Хасани, Заков, Иса, Н.Колев, Динчев, Руменов, Десподов, М.Иванов)

Ираклис: Восниадис, Троирис, Папастерианос, Караджопулос, Рафаилидис, Дадидис, Сарафоглу, Тория, Тини, Киревски

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация