Нова победа за Стоилов с Ботев Пловдив

16:22
Нова победа за Стоилов с Ботев Пловдив
Ботев Пловдив се наложи с 2:0 над втородивизионния Чавдар Етрополе в първа контролна среща на българска земя. По време на лагера в Александропулис канарчетата се наложиха с 4:2 над друг отбор от трета дивизия Свиленград. Сега обаче селекцията на бившия треньор на Левски, Литекс и Анортозис постигна нова победа.

В първите 20 минути етрополци се опитваха доста успешно да се противопоставят на амбициозния клуб от Пловдив, но след това Ботев натисна по-сериозно. В 27-ата минута Вандер Виейра беше спънат в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Иван Цветков стреля, но вратарят Дончо Николов спаси майсторски удара на ветерана. Неделев опита да вкара от въздуха минута по-късно, но топката мина в аут. В 36-ата минута Хабиб Бамого се добра до топката на шпагат при меле в наказателното поле и я добута в мрежата, но беше маркирана засада. В последните пет минути вратарят Дончо Николов беше подложен на сериозно изпитание, но той се справи последователно с изстрелите на Неделев, Галчев, Бамого.

В 8-та минута на второто полувреме капитанът Асен Караславов откри резултата. Той засече с глава центриране на Борис Галчев. Само две минути по-късно етрополци отвърнаха на удара с удар, като Николай Ботев стреля по диагонала, но юношата на домакините Росен Андонов спаси. В 56-та минута резултатът вече беше 2:0, а Станислав Костов вкара след пробив и подаване на Костадин Дяков от лявото крило. В 67-та минута изигралият първи минути за мъжкия отбор Владимир Айтов можеше да вкара след центриране на Тодор Неделев от фаул, но ударът на юношата излезе в аут.

Състави:

Ботев Пловдив:
Адам Стаховияк, Йордан Христов, Бобан Грънчаров, Сивард Спрокел, Артур Енрике, Томаш Иршак, Борис Галчев, Тодор Неделев, Вандер Виейра, Иван Цветков, Хабиб Бамого (Росен Андонов, Лазар Марин, Асен Караславов, Ангел Рахов, Йордан Христов, Костадин Дяков, Мариян Огнянов, Станислав Костов, Веселин Минев)

Чавдар Етрополе:
Дончо Николов, И. Иванов, Чудомир Григоров, Байрев, Николай Стоилков, Атанас Димитров, Ст. Николов, Николай Ботев, Красимир Илиев, Ерик Почански, Йордан Етов

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация