Руи Мигел: Дано вкарам срещу Левски

21:42
Руи Мигел: Дано вкарам срещу Левски
Португалският нападател на ЦСКА Руи Мигел премина на "Армията" през тази зима. За по-малко от половин година той се превърна в основен играч в схемата на шампионите. Предстоящото дерби с Левски ще е първо за него. Ето какво каза бившият футболист на Локомотив Мездра в специално интервю за "Меридиан Мач" дни преди сблъсъка, който ще реши битката за титлата.

- Руи Мигел, какво очаквате от дербито с Левски?

- Разбира се, че очаквам да спечелим три точки. Знам, че мачът ще е труден, но ние винаги играем за победа. Не мисля, че титлата ще се реши в този мач. Все пак до края на първенството остават пет кръга, в които ще трябва да играем срещу други силни отбори. Сред тях са Литекс, Черно море и Локомотив Сф. Затова мачът с Левски е поредната крачка към спечелването на шампионската титла. В събота ще излезем крайно мотивирани и амбицирани за победа.

- Кои мислите, че са силните страни на Левски?

- Левски е един от грандовете в България. Винаги борбата за титлата е била между ЦСКА и Левски. Този отбор разполага с отлични футболисти и едва ли откривам топлата вода, като го казвам. Познавам се с някои от играчите на съперника. В този клуб има няколко бразилци и един португалец. С тях не съм първи приятел, но все пак сме се изправяли един срещу друг. Важното е обаче ние да си свършим работата на терена и в края на първенството да триумфираме с титлата. Всичко друго остава на заден план.

- Бенфика-Порто е най-голямото дерби в Португалия. Колко голяма е разликата между него и Левски-ЦСКА?

- Единствената разлика е, че едното дерби се играе в Португалия, а другото - в България. Дори и екипите на "орлите" от Лисабон и "драконите" са сходни с тези на ЦСКА и Левски. Аз съм гледал на живо мач между Бенфика и Порто. Сега обаче тръпката е още по-голяма, защото ще имам уникалната възможност да играя в двубой между най-силните отбори на България. Дано да победим.

- Вие и Давид Силва преминахте в ЦСКА от Локомотив Мездра срещу 600 000 евро. Какво е чувството да сте най-скъпият футболист на шампиона?

- Аз и Давид направихме силни мачове за Локомотив Мездра. Явно това не е останало незабелязано от ЦСКА. Ръководството на клуба е преценило, че ние можем да помогнем на отбора да стане шампион и именно поради това е решило да ни купи. Надявам се, че ще оправдаем парите, похарчени за привличането ни, и всички ще са доволни.

- Какво е мнението ви за треньора Любослав Пенев и какво промени той, откакто пое тима?

- Наистина треньорската смяна в отбора се отрази много добре на мен, а предполагам и на отбора, все пак записахме 10 поредни победи тази пролет. Отделно Любослав Пенев е един страхотен специалист и голямо име. Той промени тренировките на тима и има отличен стил на работа. Радвам се, че имам възможността да работя с него.

- На какво отдавате многото си пропуски напоследък - срещу Черноморец и Ботев?

- Не зная, просто липса на късмет. Дано вкарам срещу Левски.

- Вярно ли е, че преди време сте били на път да преминете в шотландския Фолкърк?


- Да, тогава обаче в последния момент сделката се провали. Не съжалявам, защото останах в Португалия, а малко по-късно преминах в Локомотив Мездр). Сега пък играя в най-силния отбор в България. Какво повече мога да искам сега (Смее се.)

- Защо все повече португалци играят в България?

- В Португалия е много трудно за младите футболисти. Напоследък клубовете се ориентираха към покупката на чужденци. Затова все повече португалски футболисти си търсят късмета в България, Кипър и други страни. Аз изкарах 12 години в юношеските формации и представителния тим на Академика (Коимбра). Винаги ще имам топли чувства към този клуб. Иначе в Португалия симпатизирам и на Бенфика. Заради гранда от Лисабон много пъти съм плакал.

- Преди време имаше доста българи в португалското първенство. Защо вече клубовете ви не се интересуват от футболисти от "А" група?

- Наистина много труден въпрос. Може би защото клубовете в моята родина се ориентираха към трансферния пазар в Южна Америка. Грандовете купиха доста играчи от Бразилия и Аржентина. Иначе знам, че в Португалия са играли доста български футболисти. Красимир Балъков и Ивайло Йорданов бяха сред любимците ми. Емил Костадинов направи силна кариера в Порто. Помощник-треньорът на ЦСКА Радослав Здравков също е играл в родината ми, но тогава бях доста малък и не помня изявите му. Баща ми обаче го помни, защото и двамата са от едно и също поколение.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

FLY_I
08.05.2009 08:34

Незнам кво ще вкара,но със сигурност няма да е гол.Тоя е толкоз залухав че неможе да си развие бонбон.Поругалски циганин.