Италия - Румъния превю

17:13
Италия - Румъния превю
ПОБЕДИ ИЛИ УМРИ

Италия ще влязат в мача осъзнавайки, че трябва просто да победят, ако желаят да преминат групата и да достигнат до елиминационните кръгове.

Адзурите бяха разкъсани в понеделник, губейки с 0:3 от Холандия в Берн, след като Рууд ван Нилстерой, Уесли Снайдер и Джовани ван Бронкхорст вкараха по един гол.

Роберто Донадони бе разпънат на кръст от италианската преса, предвид лошата му селекция в отбора, като избра Марко Матераци в защита, чиято форма не бе на нужното ниво, а остави добре подготвения Фабио Гросо на резервната скамейка и предпочете Масимо Амброзини пред Даниеле Де Роси в средата на полето.

Донадони със сигурност ще направи драстични промени за мача с Румъния. Пресата проведе кампания в защита на Алесандро Дел Пиеро и Антонио Касано като призова за тяхното включване в стартовата единадесеторка, след като впечатлиха в последната част на мача срещу Холандия.

Не всичко е загубено и една победа тук би ги върнала обратно в играта. Загубата би ги елиминирала, докато едно равенство ще ги остави да се надяват до последно.

РУМЪНИЯ ИЗЛИЗА ЗА НОВА ИЗНЕНАДА

След като бе изтеглен жребия за група "С" почти веднага Румъния бяха отписани, като всички очакваха, че Италия, Холандия и Франция ще се борят за първите две места.

И все пак отборът на Виктор Пицурка доказа в първия си мач от групата срещу "петлите", че изобщо не е слаб противник, след като направиха едно великолепно тактическо изиграно представяне и достигнаха до равенството, ограничавайки "сините" до едва няколко шанса за гол през цялата среща.

Румъния доказаха, че могат да играят добре в защита, и че са солиден и организиран отбор, и най-вероятно по подобен начин те ще започнат мача срещу Италия.

Ако румънците спечелят точка в този мач, то това би означавало, че евентуална победа в последния им мач от групата срещу добре познатите холандци ще бъде достатъчно да се класират напред.

Това ще бъде специален мач за Кристиан Киву, Адриан Муту и Паул Кодреа, които играят в някой италиански отбори, Интер, ФИорентина и Сиена.

Тези два отбора се срещнаха в 1/4-финалите на Евро 2000, когато Франческо Тоти и Пипо Индзаги отбелязаха за победата с 2:0.

ОТБОРНИ НОВИНИ

ИТАЛИЯ

Донадони със сигурност ще направи промени за този мач. Марко Матераци и Андреа Барзали ще бъдат извадени, като Джорджо Киелини и Фабио Гросо ще започнат като титуляри в защита. Даниеле Де Роси най-вероятно ще започне в средата, новият капитан Алекс Дел Пиеро ще заеме своето място отпред. Антонио Касано вероятно ще остане на пейката.

Вероятен състав: Буфон, Дзамброта, Панучи, Киелини, Гросо, Де Роси, Пирло, Амброзини, Каморанези, Тони и Дел Пиеро.

РУМЪНИЯ

Румъния ще игра по същата дисциплинирана схема, с която излезе успешно срещу Франция. Киприан Марика е възстановен от травма в главата, но най-вероятно ще остане на пейката. На неговото място най-вероятно ще видим Даниеле Никулае. Кристиан Киву отново ще играе в центъра на полето, следвайки своето бележито представяне от понеделник. Никулае Дика  вероятно ще започне в лявата зона на халфовата линия, след като направи впечатлени по време на тренировките тази седмица.

Вероятен състав: Лобонт, Контра, Тамаш, Гоян, Рад, Николита, Кодреа, Киву, Дика, Д. Никулае и Муту.

КЛЮЧОВИ ИГРАЧИ

ИТАЛИЯ - Алесандро Дел Пиеро


Цяла Италия е вперила поглед във влезлия като резерва и оставил отлични впечатления капитан на Ювентус. "Златното момче" трябва за пореден път да се превърне в ангел-хранител за своята страна и това го превръща в най-важната фигура в мача тази вечер. За 33-годишният нападател този сезон бе най-успешният за последните 10 години, като се превърна и в голмайстор на Серия "А" с 22 попадения.

РУМЪНИЯ - Кристиан Киву

Играчът на Интер бе абсолютния колос срещу Франция. Той демонстрира своята класа на непривичната за него позиция в средата на терена. Изкарал няколко сезона в Серия "А", той познава своите опоненти много добре и ако успее да надделее в центъра на полето, както направиха и холандците, то Румъния ще увеличи шансовете си за още един неочакван резултат. Кристиан Киву ще се противопостави в центъра на терена на своя бивш колега от Рома Даниеле Де Роси.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

deyan_sashev
13.06.2008 17:46

Ето такива превюта си заслужава човек да прочете дума по дума