Трансферен дневник, 21 януари: Юнайтед готви оферта за Коентрао, Барса набеляза заместник на Валдес

19:20
Трансферен дневник, 21 януари: Юнайтед готви оферта за Коентрао, Барса набеляза заместник на Валдес
Трансферен пулс на деня (21.01.2013 г. - понеделник):

Петима футболисти ще бъдат освободени от състава на Ботев Пловдив. Това са вратарите Ернестас Шеткус и Христо Иванов и полевите футболисти Стефан Станчев, Рубен Паласуелос и Петър Атанасов.
 
 
Желаният от ЦСКА уругвайски футболист Игнасио Варела предпочита да остане в Ботев Враца, отколкото да се присъедини към 31-кратните шампиони, разкри спортният директор на врачани Валентин Станчев пред "7 дни спорт".
 
"Той в момента е в Италия и тренира с Памермо. Говорих преди два дни с него. Желанието му е или да остане в Палермо, или да се върне във Враца. Категорично отказва да премине в ЦСКА", казва Станчев.
 
Марио Балотели може да напусне Манчестър Сити в посока Италия през тази седмица, твърди пресата в Англия и Италия. Разговорите между вицепрезидента на Милан Адриано Галиани и ръководни фактори на гражданите се подновяват днес. 
 
В петък Галиани разкри: 
 
 
Миланският гранд се надява да закупи играча за 24 милиона паунда. Толкова гражданите платиха на Интер през лятото на 2010 година, за да се подсилят със СуперМарио. Медиите на Ботуша прогнозират, че основното желание на Милан в момента е да убедят Сити, Балотели да бъде пуснат под наем до края на сезона. 
 
Подобна бе тактиката на росонерите по случая Карлос Тевес през миналия януари. Тогава Сити категорично отказа наем, а в Милан не разполагаха със средства да купуват. Сега бюджетът на росонерите е облекчен след продажбите на Златан Ибрахимович, Тиаго Силва и Алешандре Пато, така че ако Сити се съгласи да намали цената на Балотели, то той може би ще облече фланелката на любимия си тим.
 
Нападателят на Манчестър Юнайтед Федерико Македа е пред трансфер в Щутгарт, разкри спортно-техническият директор на швабите Фреди Бобич. 
 
"Водим преговори с Щутгарт и сме близо до това да сключим сделка. За момента всичко върви добре, но трябва да е ясно, че и други клубове се интересуват от клиента ми", сподели агентът Джовани Биа, който е представителят на Македа. 
 
Медиите в Англия прогнозират, че Щутгарт ще вземе под наем Македа до края на сезона, като в контракта ще има и опция за закупуването на футболиста от швабите.
 
От ръководството на Лион са поканили колегите си от Арсенал да отправят оферта за Йоан Гуркюф, съобщава "Дейли Мейл". Мениджърът на топчиите Арсен Венгер е почитател на стила на халфа и искаше да го привлече още през лятото на 2011 година, но тогава Гуркюф се контузи и трансферът пропадна. Сега топчиите продължават да имат нужда от допълнителна класа, която да им помогне в борбата за влизане в топ четири. 
 
Лион, от своя страна, има финансови трудности, и иска да се освободи от играч, прибиращ по 80 хиляди евро седмично. Хлапетата се надяват да приберат около 15 милиона евро за бившия футболист на Милан.
 
Мино Райола, който е агентът на Пол Погба, разкри интересни подробности около трансфера на френския халф през лятото. 19-годишният полузащитник напусна Манчестър Юнайтед, след като договорът му изтече, и премина в Ювентус на свободен трансфер. 
 
"През лятото Пол имаше голям избор пред себе си. Байерн Мюнхен, Барселона и Реал Мадрид го искаха, както и още няколко клубове от Висшата лига на Англия. Интер? Да, имаше интерес, но Морати предпочете да уважи някакво споразумение между него и Манчестър Юнайтед", каза още Райола. 
 
Бъдещият наставник на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола е пожелал да подсили тима с Луис Суарес от Ливърпул през лятото, съобщават медиите в Англия.
 
Бившият треньор на Барселона е голям фен на уругвайския национал и се надява да го привлече в новия си тим. Братът на Пеп Пере Гуардиола е агент на Луис Суарес и това ще спомогне при преговорите за евентуален трансфер. 
 
Естествено, от Ливърпул се надяват да запазят Суарес в състава си. Все пак, при оферта от около 40 милиона паунда, Суарес може и да напусне "Анфийлд".
 
Националът Димитър Рангелов може да напусне Люцерн в следващите дни, пише "Труд". Въпреки желанието на клуба да задържи нападателя серия скандали с жълтия швейцарски вестник "Блик" са на път да прогонят национала далеч от страната.
 
Оферти за Рангелов не липсват, като най-настоятелен е Херта. Берлинският клуб иска българина под наем с опция за купуване през лятото. Още няколко немски отбора са готови да вземат нападателя като преотстъпен. Рангелов не бърза с решението, трансферният прозорец затваря на 31 януари.
 
Бранителят на Спортинг Лисабон Емилиано Инсуа е на път да премине в Гремио, съобщава "A Bola". Според информациите, от бразилския тим ще платят 3 млн. евро за левия краен защитник.
 
Арсенал планира да привлече Виктор Ванияма от шотландския гранд Селтик (Daily Mail).
 
Испанският страж на Ливърпул Хосе Рейна е свързван с трансфер в Барселона. Слуховете идват в резултат на отказа на Виктор Валдес да поднови договора си с каталунския гранд (Daily Mail).
 
Куинс Парк е готово да приюти полузащитника на Челси Флоран Малуда, съобщава британския таблоид "Дейли Мейл".
 
Манчестър Юнайтед обмисля да стартира офанзива за привличането на Фабио Коентрао от Реал Мадрид. Според слуховете, червените дяволи са готови да почукат на вратата на Кралския клуб с оферта от 18 млн. евро (Caughtoffside).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

nick77
22.01.2013 09:15

От ръководството на Лион са поканили колегите си от Арсенал да отправят оферта за Йоан Гуркюф, съобщава "Дейли Мейл". Мениджърът на топчиите Арсен Венгер е почитател на стила на халфа и искаше да го привлече още през лятото на 2011 година, но тогава Гуркюф се контузи и трансферът пропадна. Сега топчиите продължават да имат нужда от допълнителна класа, която да им помогне в борбата за влизане в топ четири.

Лион, от своя страна, има финансови трудности, и иска да се освободи от играч, прибиращ по 80 хиляди евро седмично.

От Челси и Сити къде дремят да ги еба, Гуркюф е идеален заместник на Лампард или на Яя Туре, който го вземе това ще е голямата трансферна бомба на острова, дори най-сполучливата за 2-3г. напред

catalan
21.01.2013 23:00

Валдес направи много мръсен номер, точно сега реши да напуска и да пречи с тъпите си решения, иначе за мен Рейна = Валдес, идентични са ми, и двамата правят детински грешки.

barca_forever33
21.01.2013 21:23

Пепе Рейна е много добър вратар.Този трансфер не е толкова невъзможен,поради простата причина,че Рейна е юноша на Барса.Ще се зарадвам,ако го купим.*smile**smile*

dexter
21.01.2013 20:12

Абе къде ги преписвате тия статии и тия новини, някой път ще ми пукнете жлъчката от смях
*lol*

ryangiggs1000
21.01.2013 20:09

Само не това лигаво ко*еленце всичко само не и него,тоя футбола му е последния приоритет в живота и не мисля,че САФ трябва да си губи времето да го лекува.Ще си стоим с Бютнер и Евра.

degea97_
21.01.2013 20:17

Не знам какво е това твое впечатление , но лично на мене много ми харесва като футболист когато му се дава шанс за игра се представя добре а много по добре е като играе мач след мач влиза в уникална форма каквато беше на Еврото ... Останах много доволен от представянето на Еврото *wink*

miro_slavcho
21.01.2013 19:51

Ами то имаше скандал м/у Моу и Коентрао, така че може да се получи нещо. Аз си мислех, че ако го продадем ще купим Кол от Челси, но той преподписа.

Strraxo
21.01.2013 19:40

Глупости .. Не мисля че САФ ще даде 18 милиона... Ето една новина от мен според информацийте от човека в Туитър който е казал че сделките с Шинджи Кагава и Перси са готови сега е казцал че сделката с Заха е готова други сайтове казват че са приели офертата ни от 15 милиона на кое да вярваш незнам

GiroudandSanti
21.01.2013 19:38

За всички фенове нааа ШОКО *smile* - [@link http://www.facebook.com/pages/]%D0%A8%D0%BE%D0%BA%D0%BE-%D0%91%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%9B%D1%83%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%86/434397449967379